Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο δικαστικό μπλόκο στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ομοσπονδιακών υπαλλήλων – Ιδιαίτερα επαχθές το μέτρο

ΗΠΑ: Νέο δικαστικό μπλόκο στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ομοσπονδιακών υπαλλήλων – Ιδιαίτερα επαχθές το μέτρο

Το δικαστήριο του Τέξας επισημαίνει ότι θα μπορούσε θα προσταττευθει η δημόσια υγεία και με λιγότερο αυστηρά μέτρα

Σχετικά Άρθρα

Ομοσπονδιακός δικαστής που προεδρεύει ακυρωτικό δικαστήριο στο Τέξας αποφάσισε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 ότι είναι αντισυνταγματικό το διάταγμα του προέδρου Joe Biden με το οποίο κατέστη υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των ομοσπονδιακών υπαλλήλων κατά του COVID-19 και εμπόδισε την κυβέρνηση να λάβει πειθαρχικά μέτρα για τους υπαλλήλους που δεν συμμορφώθηκαν.
Ο Biden εξέδωσε διάταγμα το οποίο απαιτεί από περίπου 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενους να εμβολιαστούν έως τις 22 Νοεμβρίου 2022 – πλην θρησκευτικών ή ιατρικών λόγων διαφορετικά αντιμετωπίζουν πειθαρχικά μέτρα ή και απόλυση.

Επαχθές μέτρο

Ο επικεφαλής περιφερειακού ακυρωτικού δικαστηρίου στις ΗΠΑ Jeffrey Brown δήλωσε ότι το ερώτημα είναι εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε «να απαιτήσει από εκατομμύρια ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να υποβληθούν σε συγκεκριμένη ιατρική πράξη ως προϋπόθεση για τη διατήρηση της απασχόλησής τους.
Αυτό, σύμφωνα με την τρέχουσα νομολογία όπως εκφράστηκε πρόσφατα από το Ανώτατο Δικαστήριο, είναι ιδιαίτερα επαχθές μέτρο,», επισημαίνεται στην απόφαση.

Κατασταλτικά μέτρα

Ο Brown, με έδρα το Γκάλβεστον και διορισμένος από τον πρώην πρόεδρο Donald Trump, επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να προστατεύσει τη δημόσια υγεία με λιγότερο κατασταλτικά μέτρα, όπως η μάσκα και η τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων.
Η απόφαση είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά δικαστικών κρίσεων που ακυρώνουν τις κυβερνητικές  πολιτικές για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ιδιωτικές επιχειρήσεις

Στα μέσα Ιανουαρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μπλόκαρε την εντολή εμβολιασμού του προέδρου για τον COVID-19 για μεγάλες επιχειρήσεις, μια πολιτική την οποία οι συντηρητικοί δικαστές έκριναν ως αντισυνταγματική παραβίαση της ατομικής σφαίρας της ζωής και της υγείας πολλών Αμερικανών.
Το δικαστήριο επέτρεψε μια ξεχωριστή ομοσπονδιακή απαίτηση για εμβολιασμό των υγειονομικών.
Μια τρίτη σημαντική νομοθετική πράξη που απευθύνεται σε υπαλλήλους ομοσπονδιακών εργολάβων μπλοκαρίστηκε από ομοσπονδιακό δικαστή τον Δεκέμβριο.

Μεγάλοι εργοδότες - Ναυάγιο του μέτρου

Η κυβέρνηση Biden αγωνίστηκε να επιχειρεί να περεμποδίσει την πανδημία του COVID-19, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 800.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει πλήξει την οικονομία.
Πολλοί μεγάλοι εργοδότες όπως η United Airlines και η Tyson Foods Inc έχουν διατρανώσει την επιτυχία τους στο να εμβολιαστεί σχεδόν όλο το προσωπικό του κατά του COVID-19.
Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που μπλόκαρε την εντολή για μεγαλύτερες επιχειρήσεις ώθησε ορισμένους εργοδότες, συμπεριλαμβανομένων των Starbucks, να εγκαταλείψουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης