Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

J P Morgan: Γιατί υποχωρεί η Wall; - Αλλάζει η στάση των επενδυτών, ανησυχούν για την FED και… λήξεις option 3,1 τρισ

J P Morgan: Γιατί υποχωρεί η Wall; - Αλλάζει η στάση των επενδυτών, ανησυχούν για την FED και… λήξεις option 3,1 τρισ
H λήξη του δικαιώματος προαίρεσης των 3,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές, στην Wall έχει εντείνει τις πωλήσεις μετοχών
Σχετικά Άρθρα

Τι συμβαίνει στην Wall Street και υποχωρεί εσχάτως;
Ευθύνεται η αλλαγή στάσης των επενδυτών που βλέπουν την FED να προετοιμάζεται για 4 αυξήσεις επιτοκίων το 2022;
Ευθύνονται οι λήξεις παραγώγων – option ύψους 3,1 τρισεκ. δολαρίων στις 21 Ιανουαρίου 2022;

Κατά την J P Morgan «η γενική ιστορία είναι πώς η Fed αλλάζει τη συμπεριφορά των επενδυτών».
Όπως σημειώνει, ο συνδυασμός του τερματισμού της ποσοτικής χαλάρωσης, της έναρξης της ποσοτικής σύσφιξης και της αύξησης των επιτοκίων έχει αφήσει στους επενδυτές μετοχών σε σημαντική αβεβαιότητα, κάτι που μεταφράζεται σε πωλήσεις στους βασικούς δείκτες αλλά και στον Nasdaq.

Αυτό που είναι περίεργο, είναι ότι σύμφωνα με την ομάδα Positioning Intelligence της JPMorgan, οι πωλήσεις γίνονται όχι από Hedge Funds (αναρωτιέται κανείς πόσο μεγάλο μέρος της πρόσφατης πτώσης των αγορών οφείλεται στην απομόχλευση από φάλαινες δηλαδή μεγάλα funds τύπου Bridgewater).

Τι υποστηρίζει η J P Morgan;

Εταιρίες νέας τεχνολογίας
Συνεχίζονται οι πωλήσεις σε ακριβές μετοχές, αλλά αγοράζονται άλλες.
Επιπλέον, οι ακριβές μετοχές γενικά παρουσίασαν πολύ ισχυρές πωλήσεις τις τελευταίες 5 ημέρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περίοδοι μεγάλων πωλήσεων το περασμένο έτος στην πραγματικότητα ακολουθήθηκαν από υποαπόδοση μεταξύ αυτών των μετοχών.
Παρά την πώληση ακριβών μετοχών και την υποαπόδοση, η Info Tech ήταν στην πραγματικότητα ο τομέας με τις περισσότερες καθαρές αγορές.

Όπως καταλήγει η J P Morgan, μεταξύ των λόγων για τον φόβο της αγοράς είναι ότι με τη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, οι επενδυτές ανησυχούν
1)εάν η Fed θα τερματίσει το QE ήδη από την επόμενη εβδομάδα.
2) θα είναι προπομπός η συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας ή θα ξεκινήσει η αύξηση επιτοκίων τον Μάρτιο 2022 και,
3)Θα είναι η πρώτη αύξηση επιτοκίων κατά 0,25% ή 0,50% ή περισσότερο.
Η J P Morgan πιστεύει ότι θα είναι ύψους 0,25% η αύξηση των επιτοκίων.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι η FED δεν θα προκαλέσει κραχ στις αγορές μετοχών μόνο για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό ο οποίος δεν είναι παροδικό…

... υπάρχει ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί: η λήξη του δικαιώματος προαίρεσης των 3,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε πλασματικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε μεμονωμένες μετοχές.

Κατά την Goldman η λήξη του Ιανουαρίου είναι πάντα το επίκεντρο για τις αγορές μεμονωμένων δικαιωμάτων προαίρεσης, επειδή τα δικαιώματα του Ιανουαρίου είναι εισηγμένα χρόνια πριν και μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες μεταβολές»
Η ρευστοποίηση μετοχών επιτάχυνε τις πωλήσεις μετά την τεχνική διάσπαση του δείκτη S&P 500 στις 4.630 μονάδες… ήδη βρίσκεται στις 4.480 μονάδες.

Εν ολίγοις, αρχικά μπορεί στην συνεδρίαση της 21ης Ιανουαρίου στην Wall να προκληθεί πανικός αλλά προς το πέρας της συνεδρίασης να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
4a_1.jpg

4b_1.jpg
4g.jpg

4f.jpg
4ff.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης