Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προβληματισμός στο Μαξίμου: Ξαναζεσταίνεται το σενάριο σύμπλευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και το μήνυμα Τσίπρα σε Ανδρουλάκη

Προβληματισμός στο Μαξίμου: Ξαναζεσταίνεται το σενάριο σύμπλευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και το μήνυμα Τσίπρα σε Ανδρουλάκη
Κατ’ επέκταση στην κυβέρνηση αρχίζουν και ανησυχούν τώρα που ξαναζεσταίνεται το σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης.
Σχετικά Άρθρα

Καμπανάκια χτύπησε στην Πειραιώς και το Μέγαρο Μαξίμου η δημοσκόπηση της Metron Analysis καθώς η κυβέρνηση φαίνεται ότι, παρά την μεγάλη διαφορά που έχει από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, φθείρεται αρκετά από την πανδημία, την ακρίβεια που «τρώει» το ελληνικό εισόδημα αλλά και τις εξελίξεις στην οικονομία.

Ενισχυμένα όλα τα κόμματα, αλλά περισσότερο το ΚΙΝΑΛ

Το ενδιαφέρον της νέας δημοσκόπησης είναι ότι κανένα από τα τρία πρώτα κόμματα δεν χάνει ποσοστά, αντίθετα ενισχύονται, κάτι που σημαίνει ότι παίρνουν δυνάμεις από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.
Οι αναποφάσιστοι πολίτες «βλέπουν» ότι οι εκλογές πλησιάζουν και παίρνουν πιο ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση και συσπειρώνονται και οι οπαδοί των κομμάτων.
Από την άνοδο που παρατηρείται στα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, φαίνεται ότι μεγάλη μερίδα παίρνει η Χαριλάου Τρικούπη με ψηφοφόρους από την Κεντροαριστερά και το Κέντρο.

Ξαναψήνεται το σενάριο της συγκυβέρνησης των κομμάτων της Κεντροαριστεράς


Ωστόσο, αυτό που ουσιαστικά προβληματίζει ιδιαίτερα το επιτελείο Μητσοτάκη είναι ότι ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ αθροίζουν ποσοστό μεγαλύτερο από το ποσοστό της ΝΔ.
H NΔ στο 36% και το άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ στο 42%.
Κατ’ επέκταση στην κυβέρνηση αρχίζουν και ανησυχούν τώρα που ξαναζεσταίνεται το σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης.
Πριν λίγες μέρες σε συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πει ότι την επομένη των εκλογών η χώρα θα πρέπει να έχει σοσιαδημοκρατική κυβέρνηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας και πάλι στην χθεσινή του συνέντευξη στο ΚΟΝΤΡΑ μίλησε για σύμπλευση προοδευτικών δυνάμεων.

Θέλουν και οι δύο συνεργασία αλλά να έχουν το πάνω χέρι…


Ο καθένας το βλέπει από την μεριά του.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης εάν το ΚΙΝΑΛ είναι δεύτερο κόμμα δεν θα αρνηθεί να ηγηθεί κάποιου σχηματισμού στον οποίο συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε ως δεύτερο κόμμα να δεχτεί μία συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ. Και γίνεται ακόμα δυσκολότερο το σενάριο, να πούμε, από την στιγμή που ο κ. Τσίπρας ξέκοψε εχθές και κάθε συζήτηση περί σεναρίων συγκυβέρνησης με εξωκονοβουλευτικό πρωθυπουργό άρα θέλει συγκυβέρνηση με τον ίδιο πρωθυπουργό. Κάτι που δεν θα συζητούσε ποτέ ο Ν. Ανδρουλάκης.
Χείρα φιλίας στο ΚΙΝΑΛ
Ο Αλέξης Τσίπρας, στην χθεσινή του συνέντευξη, ήταν προσεκτικός απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη.
Θέλοντας να τηρήσει αποστάσεις από την τακτική Μητσοτάκη να θέλει να προσεγγίσει τον Ν. Ανδρουλάκη, είπε ότι δεν έχει ζητήσει, ούτε πρόκειται να ζητήσει συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Αναγνώρισε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης χρειάζεται χρόνο για να βρει τα πατήματά του, και επανέλαβε πως δεν βλέπει με φόβο το ΚΙΝΑΛ διότι δεν το θεωρεί αντίπαλο.

Το μήνυμα Τσίπρα στον Ανδρουλάκη

Ωστόσο δεν θέλει να απεμπολήσει την μέχρι τώρα κυριαρχία του στο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Γι’ αυτό και θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα δημοσκοπικά ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής, υπενθυμίζοντας πως και ο ίδιος όταν εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έζησε δημοσκοπική απογείωση για να προσγειωθεί στην συνέχεια ξανά στο 4%.
Το κυριότερο, όμως, μήνυμα που έστειλε απευθείας στο Νίκο Ανδρουλάκη μέσα από την συνέντευξή του ήταν πως θα πρέπει να πάρει θέση στο μεγάλο δίλημμα:
Ή με την δεξιά, ή με την δημοκρατική παράταξη – ειδάλλως, όπως είπε, το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει να γίνει ΚΚΕ του κέντρου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης