Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Macquarie Asset Management: Κορύφωση του πληθωρισμού το 2022 και ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη

Macquarie Asset Management: Κορύφωση του πληθωρισμού το 2022 και ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη
Το Outlook 2022 από την Macquarie Asset Management
Το Outlook για το 2022 δημοσίευσε η Macquarie Asset Management όσον αφορά τα βασικά θέματα που θα διαμορφώσουν το επενδυτικό τοπίο και την απόδοση των βασικών κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων το επόμενο έτος.
Αναλογιζόμενη τις σημαντικές αλλαγές που επέφερε η πανδημία COVID-19, η διαχειρίστρια διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων διερευνά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα αλλαγμένο μακροοικονομικό καθεστώς στην παγκόσμια οικονομία.
Το Outlook 2022 σκιαγραφεί επίσης τις προσδοκίες της Macquarie Asset Management για συνεχιζόμενη ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη φέτος και την άποψη ότι ο ανεπτυγμένος παγκόσμιος πληθωρισμός θα κορυφωθεί καθώς οι συνεχιζόμενες αναντιστοιχίες ζήτησης και προσφοράς στην οικονομία επιλύονται αλλά παραμένουν υψηλές καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. 

«Πεισματικά αισιόδοξη»  

«Μέσα σε αυτούς τους απρόβλεπτους καιρούς, παραμένουμε «πεισματικά αισιόδοξοι»», λέει ο Ben Way, επικεφαλής του Ομίλου Macquarie Asset Management.
 «Για το 2022, πιστεύουμε ότι θα είναι μια χρονιά όπου η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι και πάλι ισχυρή, αν και είναι πιθανό να υπάρξει κάποια απαλότητα στις αρχές του έτους λόγω της παραλλαγής Omicron.
Ο πληθωρισμός θα πρέπει να κορυφωθεί γύρω στα μέσα του έτους, αλλά κατά την άποψή μας είναι πιθανό να παραμείνει πάνω από τους στόχους της κεντρικής τράπεζας όλο το χρόνο, διατηρώντας τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό μπροστά και στο επίκεντρο τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Θα είναι επίσης ένα έτος συγχρονισμένης αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής και περαιτέρω ταχείας προόδου στην ενεργειακή μετάβαση».  

Η μετά την πανδημία εποχή  

Εξετάζοντας τις μόνιμες επιπτώσεις της πανδημίας, η Macquarie Asset Management προβάλλει την άποψη ότι η επιβράδυνση της παγκοσμιοποίησης, οι σκληρότερες πολιτικές επιλογές, η σχετικά ισχυρή αύξηση των μισθών και η μεγαλύτερη κυβέρνηση θα καθορίσουν την εποχή μετά την πανδημία.«Κατά την άποψή μας, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ένα «μακροοικονομικό καθεστώς» από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989», λέει ο Daniel McCormack, Senior Economist στη Macquarie Asset Management.
«Η διαδικασία παγκοσμιοποίησης και συγκεκριμένα οι διαδοχικοί θετικοί κραδασμοί της προσφοράς εργασίας σε συνδυασμό με ένα πλαίσιο νομισματικής πολιτικής που επικεντρώνεται στη στόχευση του πληθωρισμού, οδήγησε σε σταθερή καθοδική πίεση στα επιτόκια, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.
Αυτό, με τη σειρά του, έχει τροφοδοτήσει την ταχεία ανάπτυξη του χρέους, της αξίας των περιουσιακών στοιχείων και του χρηματοπιστωτικού τομέα».«Έχουν επίσης συνεισφέρει σε μια σειρά από προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης ανισότητας εισοδήματος και πλούτου, της κλιματικής αλλαγής και της αδύναμης αύξησης των πραγματικών εισοδημάτων», προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης