Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Πράσινο φως για μεταφορά αμερικανικού οπλισμού στην Ουκρανία υπό την απειλή ρωσικής επίθεσης

State Department: Πράσινο φως για μεταφορά αμερικανικού οπλισμού στην Ουκρανία υπό την απειλή ρωσικής επίθεσης
Ο οπλισμός θα μεταφερθεί από την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία και τη Μ. Βρετανία
Σχετικά Άρθρα

Την έγκριση του για τη μεταφορά αμερικανικού οπλισμού στην Ουκρανία υπό την απειλή μιας ρωσικής επίθεσης έδωσε το State Department, κίνηση που έρχεται και αυτή να προστεθεί στο «σκηνικό πολέμου» που στήνεται στην ανατολική Ευρώπη.
Εκπρόσωπος του State Department επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε τη μεταφορά αμερικανικής κατασκευής όπλων από την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και τη M. Βρετανία προς την Ουκρανία, αλλά δεν έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το είδος των όπλων.
«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι και εταίροι τους συνεργάζονται για να προσφέρουν βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας στην Ουκρανία.
Είμαστε σε στενή επαφή με τους εταίρους μας στην Ουκρανία και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και αυτή την περίοδο εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατό εργαλείο συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας προκειμένου να βοηθήσουμε την Ουκρανία να ενισχύσει τις άμυνές της μπροστά στην αυξανόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του State Department.
Όπως έγινε γνωστό, η έγκριση μεταφοράς όπλων δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης 19/1 και αφού είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Biden ότι η Ρωσία θα επιχειρήσει μια μικρής κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία.
Σημειώνεται πως η Ρωσία διαψεύδει κατηγορηματικά ότι σχεδιάζει μια τέτοια κίνηση, παρά τη συγκέντρωση ισχυρής στρατιωτικής δύναμης στα σύνορα με την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης