Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνηση - ματ Djokovic: Αγόρασε δανέζικη φαρμακοβιομηχανία που αναπτύσσει θεραπεία κατά της Covid

Κίνηση - ματ Djokovic: Αγόρασε δανέζικη φαρμακοβιομηχανία που αναπτύσσει θεραπεία κατά της Covid
Η QuantBioRes, σύμφωνα με τον Loncarevic, διαθέτει περίπου 11 ερευνητές που εργάζονται στη Δανία, την Αυστραλία και τη Σλοβενία, με στόχο την ανάπτυξη μιας θεραπείας κατά του κορωνοϊού, και όχι εμβολίου, όπως διευκρίνισε
Σχετικά Άρθρα

Με μια κίνηση - ματ ο Σέρβος αστέρας του τένις Novak Djokovic μπαίνει στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού αγοράζοντας ποσοστό 80% του μετοχικού κεφαλαίου της δανέζικης εταιρείας βιοτεχνολογίας QuantBioRes, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ιατρικής θεραπείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Την αποκάλυψη έκανε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της QuantBioRes, Ivan Loncarevic, ο οποίος περιέγραψε τον εαυτό του ως επιχειρηματία, σημειώνοντας ότι η επένδυση έγινε τον Ιούνιο του 2020, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει οικονομικές λεπτομέρειες.
Η QuantBioRes, σύμφωνα με τον Loncarevic, διαθέτει περίπου 11 ερευνητές που εργάζονται στη Δανία, την Αυστραλία και τη Σλοβενία, με στόχο την ανάπτυξη μιας θεραπείας κατά του κορωνοϊού, και όχι εμβολίου, όπως διευκρίνισε.

Θεραπεία με πεπτίδια

Όπως τόνισε, η εταιρεία αναπτύσσει ένα πεπτίδιο, το οποίο εμποδίζει τον κορωνοϊό να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές στη Βρετανία το προσεχές καλοκαίρι.
Ο εκπρόσωπος του Djokovic δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει το θέμα.
Η είδηση, έρχεται λίγες μέρες μετά τα διεθνή πρωτοσέλιδα που γράφτηκαν στο όνομά του, με το θέμα της εισόδου και συμμετοχής του στο Australian Open όπου τελικά δεν επετράπη στον μη εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού τενίστα να συμμετάσχει, ένα τουρνουά για το οποίο θεωρούνταν φαβορί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης