Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία σε Djokovic: Συμμορφώσου με τους κανόνες ή μείνε σπίτι σου – Εκτός και από Rolland Garros;

Ισπανία σε Djokovic: Συμμορφώσου με τους κανόνες ή μείνε σπίτι σου – Εκτός και από Rolland Garros;
Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να μπουν σε αθλητικούς χώρους
Σχετικά Άρθρα

Προειδοποιήσεις προς τον Σέρβο τενίστα Novak Djokovic να συμμορφωθεί με τους κανόνες ή να μείνει σπίτι του απευθύνει η Ισπανία ενόψει του Open της Μαδρίτης που είναι προγραμματισμένο για τα τέλη Απριλίου, τη στιγμή που αντίστοιχες «συστάσεις» έρχονται τόσο από τη Γαλλία για το Rolland Garros (στα τέλη Μαΐου) όσο και από ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία.
Ύστερα από το μπλόκο της Αυστραλίας που ανάγκασε τον ανεμβολίαστο Djokovic να επιστρέψει στο Βελιγράδι και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sanchez, ο οποίος χαιρέτισε τη στάση της κυβέρνησης Morrison στην Αυστραλία, υπογράμμισε πως για να παίξει ο Nole στο Open της Μαδρίτης, θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους υγειονομικούς κανόνες που ισχύουν στην Ισπανία.
Υπενθυμίζεται πως η Ισπανία απαιτεί από όλους τους επισκέπτες της χώρας να διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, να έχουν αρνητικό rapid test 72 ώρες πριν την άφιξη τους ή ένα πιστοποιητικό νόσησης, ενώ δεν αποκλείεται να απαιτηθούν περαιτέρω μέτρα για τους συμμετέχοντες σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Θέμα και με Rolland Garros

Αλλά η Ισπανία είναι μόνο η αρχή, καθώς ο Djokovic κινδυνεύει να μείνει εκτός και του Rolland Garros που είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 22 Μαΐου στο Παρίσι.
Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που ισχύει στη Γαλλία, οι πολίτες που θέλουν να μπαίνουν σε δημόσιους χώρους, όπως είναι τα εστιατόρια, τα καφέ, τα σινεμά και οι αθλητικοί χώροι, θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αθλητισμού της Γαλλίας, ο νόμος αυτός θα ισχύει για όλους είτε είναι θεατές είτε επαγγελματίες αθλητές.
Είναι προφανές πως μετά τη νέα αυτή νομοθεσία (προηγουμένως επιτρεπόταν η συμμετοχή σε ανεμβολίαστους αθλητές εφόσον τηρούσαν κάποια περιοριστικά μέτρα ως προς τις επαφές τους), η συμμετοχή του Djokovic στο Rolland Garros είναι στον αέρα.
Μόνη ελπίδα για τον Σέρβο τενίστα είναι το επόμενο διάστημα να αλλάξουν οι υγειονομικές και επιδημιολογικές συνθήκες στη Γαλλία - και όχι μόνο - και το κυριότερο να έχουν αρθεί οι σημερινοί περιορισμοί.

Ήρωας στη Σερβία

Πάντως, ο Djokovic έγινε δεκτός ως ήρωας στη Σερβία μετά τον αποκλεισμό του από το Australian Open.
Πλήθος κόσμου τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου ενώ επιγραφή σε κτήριο στην πρωτεύουσα της Σερβίας, ανέφερε: «Nole, είσαι η περηφάνια της Σερβίας».
Αλλά και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Σερβίας εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευση της για την «σκανδαλώδη» απόφαση της Αυστραλίας να απελάσει τον Djokovic, κάνοντας λόγο για τεράστια αδικία.
Ακόμα και η πρωθυπουργός Ana Brnabic είπε πως ήταν σκανδαλώδης η ακύρωση της visa του Djokovic, ο οποίος κινδυνεύει να μείνει εκτός του Australian Open για τρία χρόνια, βάσει του αυστραλιανού νόμου και κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης