Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Θα καταρρεύσει στο 19% από 69% το μερίδιο της Tesla στα ηλεκτροκίνητα οχήματα - Στις General Motors και Ford τα σκήπτρα

BofA: Θα καταρρεύσει στο 19% από 69% το μερίδιο της Tesla στα ηλεκτροκίνητα οχήματα - Στις General Motors και Ford τα σκήπτρα
Προς το παρόν η εταιρεία του Elon Musk παραμένει 1η σε μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των EVs, αλλά...

Καταπέλτης είναι για την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla είναι η Bank of America, η οποία εν ολίγοις εκτιμά πως το μερίδιο αγοράς για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά της θα μειωθεί από το 69% στο 19% έως το 2024. 
Eιδικότερα, η αμερικανική τράπεζα λέει ότι ένα «σκότωμα» των νέων μοντέλων EV που κυκλοφορούν στην αγορά θα μπορούσε να ωθήσει το μερίδιο αγοράς της Tesla στις ΗΠΑ να πέσει από το σημερινό 69%.

«Πιστεύουμε ότι το 2022 σηματοδοτεί την έναρξη της εμπορευματοποίησης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με πολλές νεοσύστατες αυτοκινητοβιομηχανίες EV να λανσάρουν/επεκτείνουν τα προϊόντα τους και πολλές κατεστημένες αυτοκινητοβιομηχανίες να ξεκινούν επίσης την επίθεσή τους», ανέφερε η τράπεζα.
Η Tesla θα έχει «μικρότερο μερίδιο αγοράς από τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες έως το 2024, με την General Motors και τη Ford να είναι σε θέση να κερδίσουν την αγορά καθώς η Tesla υποχωρεί», αναφέρει το σημείωμα της BofA. 
Συνολικά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η BofA «βλέπει» περίπου 1 εκατομμύριο πωλήσεις EV το 2022, 1,8 εκατομμύρια πωλήσεις το 2023 και 3 εκατομμύρια πωλήσεις το 2024.

To Bankingnews έχει σημειώσει σε σειρά άρθρων ότι η Tesla αντιμετωπίζει ήδη ισχυρό ανταγωνισμό σε μέρη όπως η Ασία.
Εάν προκύψει το ίδιο ανταγωνιστικό τοπίο στις ΗΠΑ, δεν θα είναι πλέον κυρίαρχη επιλογή για τα EV και οι καταναλωτές μπορεί σύντομα να αρχίσουν να κάνουν επιλογές με βάση την ποιότητα, αντί να επιλέγουν απλώς από μια περιορισμένη βάση.
Εάν συμβεί αυτό, δεν θα εκπλαγούμε αν η Tesla -η οποία έχει επικριθεί δριμύτατα για την κακή ποιότητα κατασκευής της- πέσει στη λίστα προτεραιοτήτων των πιθανών αγοραστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης