Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρενέργειες σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ οι διώξεις Βαξεβάνη - Παπαδάκου - Σφόδρα ενοχλημένος ο Αντώνης Σαμαράς για Κύρτσο

Παρενέργειες σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ οι διώξεις Βαξεβάνη - Παπαδάκου - Σφόδρα ενοχλημένος ο Αντώνης Σαμαράς για Κύρτσο
O εκδότης του Documento είναι ίσως ο πιο σκληρός επικριτής όχι μόνο της κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα

Αν κάτι ενόχλησε το Μαξίμου πολύ σε σχέση με την περίπτωση Γιώργου Κύρτσου δεν είναι τα σχόλια του για την πανδημία, την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, λένε στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού.
Αυτό που έχει θέσει οριστικά τον ευρωβουλευτή της ΝΔ ως persona non grata είναι η αρθρογραφία του στο Documento και η στήριξη των δημοσιογράφων Βαξεβάνη-Παπαδάκου θεωρώντας ότι από πίσω υπάρχει πολιτική δίωξη για την περίπτωση της Novartis.

Σφόδρα ενοχλημένος από τον Κύρτσο και ο Αντώνης Σαμαράς

Έχει μία βάση καθώς ο εκδότης του Documento είναι ίσως ο πιο σκληρός επικριτής όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της οικογένειας Μητσοτάκη και ειδικότερα της συζύγου του Πρωθυπουργού, Μαρέβας Μητσοτάκη.
Η περίπτωση Κύρτσου, όπως μαθαίνουμε από καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ενοχλήσει και τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος και εκείνος είχε στοχοποιηθεί από την εφημερίδα αλλά και από την Γιάννα Παπαδάκου.
Η ενόχληση Σαμαρά είναι διπλή διότι εκείνος είχε φέρει τον Γιώργο Κύρτσο ξανά στη Νέα Δημοκρατία από το ΛΑΟΣ και τον είχε στείλει στη ευρωβουλή. Μία δική του επιλογή τώρα, ταλανίζει τη νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και δεν θέλει να αισθάνεται υπόλογος.

Το ΚΙΝΑΛ δυσαρεστήθηκε από την αρθρογραφία Καρχιμάκη-Δημαδάμα στην εφημερίδα Βαξεβάνη

Ωστόσο, ο Γιώργος Κύρτσος δεν ήταν ο μόνος που βρέθηκε στο στόχαστρο της ηγεσίας του κόμματός του και των στελεχών του. Στο ΚΙΝΑΛ, η πλευρά Ανδρουλάκη έχει ενοχληθεί με την παρουσία στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας Documento τόσο του Μιχάλη Καρχιμάκη όσο και της Ζέφης Δημαδάμα, αμφότερα στελέχη του κόμματος. Μάλιστα, ο Μιχάλης Καρχιμάκης ήταν θερμός υποστηρικτής του Γιώργου Παπανδρέου, θιασώτης της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και πολέμιος του Ν.Ανδρουλάκη στην Κρήτη, όπου αποτελεί προπύργιο και του ίδιου αλλά και του έτερου κρητικού Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο Ανδρουλάκης είναι αναγκασμένος να υπερασπιστεί τον Λοβέρδο για Novartis

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η εφημερίδα έχει στοχοποιήσει στελέχη του ΚΙΝΑΛ και ειδικότερα τον Ανδρέα Λοβέρδο για την υπόθεση Novartis.
Από την στιγμή που ο Ανδρέας Λοβέρδος στηρίζει πλέον την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη, το ΚΙΝΑΛ θέλει να ανταποδώσει γι’ αυτό, άλλωστε, και έκανε ισχυρές συστάσεις στα δύο στελέχη για την αρθρογραφία τους στο έντυπο.
Το ζήτημα είναι ότι μία υπόθεση του Αρείου Πάγου που αφορά ποινικές διώξεις δημοσιογράφων, έχει φέρει εκνευρισμό στα κόμματα και αγγίζει πλέον την πολιτική επικαιρότητα.
Η ΝΔ βρίσκεται, πλέον, ένα βήμα πριν, ίσως και από ώρα σε ώρα, να προβεί σε διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου που σαφώς δεν θα βοηθήσει την κατάσταση αφού οι επόμενες ευρωεκλογές είναι το 2024 και η κριτική του εν λόγω ευρωβουλευτή θα ενταθεί.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης