Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα, φυσικό αέριο – Στα 800 ευρώ ο κατώτατος

Ηλιόπουλος: Μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα, φυσικό αέριο – Στα 800 ευρώ ο κατώτατος
Η χώρα πληρώνει πολύ ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ότι αφορά την πανδημία και την ακρίβεια είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα και στο φυσικό αέριο ζήτησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ προκειμένου να μπορέσουν τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας.
«Η χώρα πληρώνει πολύ ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και σε ό,τι αφορά την πανδημία και σε ό,τι αφορά την ακρίβεια.
Υποτίμηση του προβλήματος και ψεύτικη αισιοδοξία είναι οι δύο φράσεις που περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε το ζήτημα της ακρίβειας, όπως ακριβώς έκανε και με την πανδημία» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Ηλιόπουλος.
Ο κ.Ηλιόπουλος ανέφερε ότι διαψεύστηκαν πλήρως οι αρχικοί ισχυρισμοί της ΝΔ ότι η ακρίβεια θα ήταν «ένα παροδικό φαινόμενο» ενώ υπογράμμισε ότι «τα όποια μέτρα της κυβέρνησης για το ενεργειακό ήταν πολύ κατώτερα των περιστάσεων».

Κατώτατος στα 800 ευρώ

Αναφερθείς στο ζήτημα του κατώτατου μισθού, ο κ.Ηλιόπουλος τόνισε ότι «όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι θα προχωρήσουν σε μια “γενναία και ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη”, έχουμε πλέον την ίδια την κυβέρνηση να παραδέχεται ότι η σημερινή αύξηση του 2% είναι σίγουρα μη ουσιαστική».
«Είναι μια αύξηση-ανέκδοτο.
Όταν ακούμε ότι είδη πρώτης ανάγκης όπως το κρέας είναι 10% πάνω, το 2% στον κατώτατο μισθό είναι ανέκδοτο.
Και μάλιστα την ίδια στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης στην οποία ο κατώτατος παραμένει χαμηλότερος από αυτόν του 2010 και την ίδια στιγμή που η πλειονότητα των χωρών της ευρωζώνης το ’20 και το ’21 –σε χρονιές πανδημίας- προχώρησαν σε αύξηση του κατώτατου μισθού» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας πως «η αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι στα 800 ευρώ και να γίνει εδώ και τώρα, όχι το Μάιο».
«Τώρα είναι που τα νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι «πρέπει άμεσα να μειωθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, συνολικά στα καύσιμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης