Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Θα αντέξει ο Boris Johnson άλλη μία πολιτική καταιγίδα ή θα χάσει οριστικά τη βάση του;

Βρετανία: Θα αντέξει ο Boris Johnson άλλη μία πολιτική καταιγίδα ή θα χάσει οριστικά τη βάση του;
Ο αριθμός των σκανδάλων και των αντιπαραθέσεων που έχουν βιώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός και το κόμμα του θα οδηγούσαν σε πτώση τους περισσότερους άλλους ηγέτες
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση του Boris Johnson έχει μία ασυνήθιστη ικανότητα να αντιμετωπίζει πολιτικές καταιγίδες από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2019.
Ο αριθμός των σκανδάλων και των αντιπαραθέσεων που έχουν βιώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός και το κόμμα του θα οδηγούσαν σε πτώση τους περισσότερους άλλους ηγέτες.
Ωστόσο ο Johnson και οι Τόρις αποδεικνύονταν χαλκέντεροι ενώ μέχρι πρότινος ηγούνταν και στις δημοσκοπήσεις.

Εξαντλείται η τύχη του Boris Johnson

Όμως, τα σημάδια αυτής της τύχης έχουν αρχίσει να εξαντλούνται.
Οι αποκαλύψεις σχετικά με τα κορωνο – πάρτι των Συντηρητικών και η καταπάτηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων έχουν φέρει τους Εργατικούς στη θέση του οδηγού και προηγούνται πλέον σε μία σειρά σφυγμομετρήσεις ως προς την πρόθεση ψήφου.
Ενώ αυτή η μέτρηση μπορεί να μην απασχολεί ακόμη και πολύ τον Βρετανό πρωθυπουργό, μια άλλη έρευνα μπορεί να προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία.

Η έρευνα που ανησυχεί τον Βρετανό πρωθυπουργό

Όπως δείχνει μια έρευνα του YouGov, το ποσοστό όσων ψήφισαν Συντηρητικούς το 2019 και πιστεύουν ότι ο Johnson τα πάει καλά ως πρωθυπουργός έχει μειωθεί δραματικά από τον Σεπτέμβριο.
Τώρα μειώθηκε στο 47%, το χαμηλότερο από τη διάρκεια της θητείας του Johnson.
Επίσης το ποσοστό των συντηρητικών που λένε ότι ο πρωθυπουργός τα πάει άσχημα είναι τώρα επίσης υψηλότερο για πρώτη φορά, στο 50%.
Ως προς την αξιολόγηση μόλις το 38% είναι ικανοποιημένο με την απόδοση του Johnson έναντι του 57% που απαντά αρνητικά.

Τον έκαψε η Mirror

Το προσωπικό της πρωθυπουργικής κατοικίας οργάνωνε τακτικά πάρτι, τα οποία αποκαλούσε «Παρασκευές του κρασιού» κατά τη διάρκεια του lockdown που είχε επιβληθεί στη Βρετανία και ο πρωθυπουργός Boris Johnson συμμετείχε, ενθαρρύνοντας τους εργαζομένους να «ξεδώσουν», σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror.
Αυτές οι συγκεντρώσεις ήταν τόσο δημοφιλείς που το προσωπικό επένδυσε 142 λίρες για την αγορά ενός ψυγείου ποτών, για να διατηρούνται δροσερά τα κρασιά και οι μπίρες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι υπάλληλοι πήγαν με μια βαλίτσα σε ένα σουπερμάρκετ για να αγοράσουν ποτά ενόψει της συγκέντρωσής τους, την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου και αυτό δεν συνέβη μόνο εκείνη τη φορά.
Πηγές τις οποίες επικαλείται η βρετανική ταμπλόιντ ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι στην Downing Street πήγαιναν εναλλάξ τις Παρασκευές στο τοπικό σουπερμάρκετ Tesco Metro, με μια βαλίτσα με ροδάκια, για να γεμίσουν το ψυγείο τους με ποτά.

Δημοσκοπική πτώση Johnson λόγω κορωνο - πάρτι

Η Mirror γράφει ότι ο Johnson παρέστη σε «μερικά» τέτοια πάρτι, όταν απαγορεύονταν οι συναθροίσεις σε κλειστό χώρο στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Προβάδισμα 10% εξασφαλίζουν οι Εργατικοί έναντι των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Boris Johnson, που βρίσκεται στη δίνη ενός σκανδάλου
Το σκάνδαλο, στη δίνη του οποίου βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson με επίκεντρο τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των λοκντάουν κατά του κορωνοϊού, βοήθησε τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς να εξασφαλίσουν ένα προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων έναντι των κυβερνώντων Συντηρητικών, σε μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.
Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Savanta ComRes ανέφερε πως σε μια έρευνά της, με τη συμμετοχή 2.151 ενηλίκων, η οποία διενεργήθηκε χθες και σήμερα, το Εργατικό Κόμμα αυξάνει το ποσοστό του κατά 5%, στο 42% των ψήφων, ενώ οι Συντηρητικοί χάνουν μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 32%.

Ρεκόρ στο προβάδισμα των Εργατικών

Όπως επισημαίνει, πρόκειται για το μεγαλύτερο μερίδιο ψήφων των Εργατικών από το 2013.
Ο Boris Johnson κατήγαγε μια σαρωτική νίκη στις εκλογές του 2019.
Η δημοσκόπηση λέει πως το 70% των συμμετεχόντων τάσσεται υπέρ της παραίτησής του.
Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ComRes καταδεικνύει ότι οι ψηφοφόροι σε όλο το πολιτικό φάσμα είναι οργισμένοι με τις πρόσφατες αποκαλύψεις, με μονάχα το 66% των ψηφοφόρων που στήριξαν τους Συντηρητικούς στις εκλογές του 2019 να εκφράζει τη στήριξή του στο κόμμα αυτή τη στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης