Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έγινε πάρτι εν μέσω lockdown στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ; Κανένα σχόλιο από τον εκπρόσωπο του Boris Johnson

Έγινε πάρτι εν μέσω lockdown στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ; Κανένα σχόλιο από τον εκπρόσωπο του Boris Johnson
Ο Boris Johnson είναι στόχος νέων επικρίσεων αλλά και αστυνομικής έρευνας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson δεν πρόκειται να πάει πουθενά και συνεχίζει να έχει την εμπιστοσύνη του λαού αυτής της χώρας δήλωσε σήμερα ο υπουργός Michael Ellis στο Κοινοβούλιο όταν ρωτήθηκε για τις αναφορές για ένα πάρτι που έγινε στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω των περιορισμών της πανδημίας της Covid-19.
Ο Johnson είναι στόχος νέων επικρίσεων αλλά και αστυνομικής έρευνας αφού έγινε γνωστό ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι είχαν προσκληθεί σε ένα πάρτι που οργανώθηκε στον κήπο της Ντάουντινγκ Στριτ τον Μάιο του 2020, εν μέσω lockdown.
Σύμφωνα με πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, στο πάρτι αυτό συμμετείχαν ο 57χρονος Βρετανός πρωθυπουργός και η σύζυγός του Karry Simonds, όπως και περίπου 40 εργαζόμενοι στη Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από πρόσκληση που έστειλε ο Martin Raynolds, προσωπικός γραμματέας του Βρετανού πρωθυπουργού.
Ερωτηθείς από έναν βουλευτή των Εργατικών της αντιπολίτευσης αν ο Johnson θα παραιτηθεί αν διαπιστωθεί ότι παραβίασε το νόμο, ο Ellis απάντησε ότι αυτό είναι μια υποθετική θέση.
«Ο πρωθυπουργός δεν πάει πουθενά», είπε.
«Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει την εμπιστοσύνη του λαού αυτής της χώρας», τόνισε.
Ο εκπρόσωπος του Johnson αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορικά με το πάρτι και πρόσθεσε πως η τρέχουσα έρευνα χρειάζεται πρώτα να ολοκληρωθεί.
«Δεδομένων των ισχυρισμών και των εικασιών που έχουν αναφερθεί, το σωστό είναι να επιτραπεί η ανεξάρτητη έρευνα να επιτελέσει το έργο της», δήλωσε.
Συμπλήρωσε πως ο Johnson έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον ανώτερο αξιωματούχο, τον προσωπικό γραμματέα του, Martin Raynolds, ο οποίος σύμφωνα με το ITV έστειλε μέσω email την πρόσκληση για το πάρτι.
«Έπειτα από μια ιδιαίτερα πολυάσχολη περίοδο σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να εκμεταλλευθούμε στο έπακρο τον καλό καιρό και να πιούμε κοινωνικά αποστασιοποιημένα ποτά στον κήπο του νούμερου 10 σήμερα το βράδυ», ανέφερε η πρόσκληση.
«Παρακαλώ ελάτε από τις 18:00 και φέρτε τα ποτά σας!», προσέθετε.
Εάν η εσωτερική έρευνα της κυβέρνησης -η οποία καλύπτει μια σειρά από συναθροίσεις που φέρεται να παραβίασαν τους κανόνες του lockdown- αποδείξει αδικήματα, τότε οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να τιμωρηθούν, είπε ο εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης