Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ένα βήμα πιο κοντά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για Covid, ενισχυτικές δόσεις για παιδιά

Γερμανία: Ένα βήμα πιο κοντά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για Covid, ενισχυτικές δόσεις για παιδιά
Τη θέση του υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δεν έχει αποκρύψει ο ίδιος ο Γερμανός καγκελάριος, Olaf Scholz
Σχετικά Άρθρα

Ένα βήμα πιο κοντά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό έναντι του Covid βρίσκεται η γερμανική κυβέρνηση.
Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach ανακοίνωσε πως τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους τους Γερμανούς ενήλικες, 18 ετών και άνω.
Τη θέση του, εξάλλου υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δεν έχει αποκρύψει ο ίδιος ο Γερμανός καγκελάριος, Olaf Scholz.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Lauterbach εξέφρασε την ελπίδα πως οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα αποτρέψουν την κατάρρευση των νοσοκομείων, μετά την επέλαση της μετάλλαξης Omicron ενώ έως τα τέλη του 2022 αναμένει ο Covid να αποκτήσει ενδημικά χαρακτηριστικά.
Επίσης ο Γερμανός υπουργός Υγείας άσκησε κριτική στη Βρετανία για τη διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας πως η χώρα του απέτρεψε αχρείαστους θανάτους.

Ενισχυτικές δόσεις για παιδιά

Η γερμανική κυβέρνηση ήδη έχει επιβάλει τη χρήση μάσκας N-95 ενώ πρόσφατα έγινε μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη, που ενέκρινε ενισχυτικές δόσεις για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.
Σύμφωνα με το Reuters, τα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του αναμνηστικού εμβολιασμού για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών παραμένουν περιορισμένα, αλλά οι «ειδικοί» πιστεύουν ότι ο κίνδυνος σοβαρών παρενεργειών είναι πολύ χαμηλός (αν και η έρευνα δείχνει ότι οι νεότεροι ασθενείς κινδυνεύουν από καρδιακές φλεγμονές.
Η Γερμανία βρίσκεται επί του παρόντος στη μέση αυτού που η κυβέρνησή της έχει χαρακτηρίσει «πέμπτο» κύμα του Covid και το πρώτο που οδηγείται κυρίως από την παραλλαγή Omicron, που αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειοψηφία όλων των νέων κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης