Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Ανάπτυξη 2,7% το 2021 - Παραμένει η αβεβαιότητα λόγω του κορωνοϊού

Γερμανία - Ανάπτυξη 2,7% το 2021 - Παραμένει η αβεβαιότητα λόγω του κορωνοϊού
Tο Robert Koch Institute προειδοποίησε για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Ανάπτυξη της τάξης του 2,7% κατέγραψε η γερμανική οικονομία το 2021, εν μέσω εκτόξευσης κρουσμάτων κορωνοϊού, περιοριστικών μέτρων και πιέσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Η αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ έρχεται μετά τη συρρίκνωση της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης κατά 4,6% το 2020, που ήταν πρώτο έτους ολικού lockdown και αυστηρών περιοριστικών μέτρων λόγω ξεσπάσματος της πανδημίας.
«Παρά την πανδημία. τα περισσότερα προβλήματα στην παράδοση και τις ελλείψεις υλικών, η γερμανική οικονομία κατάφερε να ανακάμψει από την απότομη πτώση του περασμένου έτους, αν και οι οικονομικές επιδόσεις δεν έχουν φτάσει ακόμα στα προ κρίσης επίπεδα» αναφέρει σε δήλωση του, ο Georg Thiel, πρόεδρος της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας.
Σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία, η γερμανική ανάπτυξη ήταν 2% χαμηλότερη το 2021 σε σχέση με το 2019, δείχνοντας ότι η οικονομία δεν έχει επιστρέψει στα προ κορωνοϊού επίπεδα.
Ωστόσο, η αβεβαιότητα παραμένει για τη γερμανική οικονομία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Robert Koch Institute προειδοποίησε για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν νέες καθημερινές μολύνσεις περίπου 80.000 ανθρώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης