Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μυστηριώδης και απότομη αύξηση των θανάτων στις ηλικίες 18 – 49, δεν σχετίζονται με τον Covid οι απώλειες

ΗΠΑ: Μυστηριώδης και απότομη αύξηση των θανάτων στις ηλικίες 18 – 49, δεν σχετίζονται με τον Covid οι απώλειες
Οι θάνατοι μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18 έως 49 ετών αυξήθηκαν περισσότερο από 40% τον τελευταίο χρόνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018-2019
Σχετικά Άρθρα

Στο επίκεντρο των αμερικανικών αρχών βρίσκεται η απότομη αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας για άτομα ηλικίας 18 έως 49 ετών το 2021, η πλειονότητα των οποίων δεν συνδέεται με τον Covid.
Οι θάνατοι μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18 έως 49 ετών αυξήθηκαν περισσότερο από 40% τον τελευταίο χρόνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018-2019, πριν από την πανδημία, σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων πιστοποιητικών θανάτου από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Η αύξηση στα ποσοστά διαφέρουν πολύ από πολιτεία σε πολιτεία, με την πιο δραματική αύξηση των θανάτων από νεαρή έως μέση ηλικία να σημειώνεται στις Νότιες ΗΠΑ, τις Μεσοδυτικές και τη Δυτική Ακτή, ενώ οι βορειοανατολικές πολιτείες γενικά είχαν πολύ λιγότερους θανάτους.
Οι αρχές δημόσιας υγείας σε πολλές πολιτείες με μερικές από τις μεγαλύτερες αυξήσεις εξετάζουν το θέμα.

Ρεκόρ θανάτων

Το Τέξας είδε τη θνησιμότητα από 18 έως 49 ετών να αυξάνεται κατά 61%, πρόκειται για τη δεύτερη υψηλότερη αύξηση στη χώρα.
Από τη συγκεκριμένη αύξηση της θνητότητας, μόλις το 58% αποδόθηκε στον Covid.
«Το Κέντρο Στατιστικής του τμήματος Υγείας εξετάζει τα δεδομένα», δήλωσε ο Chris Van Deusen εκπρόσωπος στο υπουργείο Υγείας του Τέξας,.
Η Φλόριντα κατέγραψε αύξηση 51% στους θανάτους, με το 48% εξ αυτών αποδίδονται στον Covid.
Υπό έρευνα βρίσκεται και η αύξηση των θανάτων στη Φλόριντα.
Επίσης η Νεβάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση, 65%, εκ των οποίων μόλις το 36% αποδόθηκε στον Covid.
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία από την Κολούμπια, όπου παρατηρείται αύξηση της θνητότητας κατά 72% με καμία των περιπτώσεων να συνδέεται με τον Covid.
Στην Αριζόνα παρατηρήθηκε αύξηση 57% στους θανάτους, με το 37% να αποδίδονται στον Covid.

Πιο ήπια η θνησιμότητα στα βορειοανατολικά

Άλλες πολιτείες με μερικές από τις υψηλότερες αυξήσεις ήταν το Τενεσί (57% πάνω, 33% που αποδίδεται στον Cοvid), η Καλιφόρνια (55% πάνω, 42% αποδίδεται στον Covid), το Νέο Μεξικό (52% πάνω, το 33% αποδίδεται στον Covid) και Λουιζιάνα (51% αύξηση, 32% αποδίδεται στον Covid).
Η αύξηση της θνησιμότητας φαινόταν να είναι σημαντικά πιο ήπια στα βορειοανατολικά.
Το Νιου Χάμσαϊρ δεν σημείωσε αύξηση, η Μασαχουσέτη είχε αύξηση μόνο 13% (24% αποδίδεται στον Covid) και στη Νέα Υόρκη, μια από τις χειρότερα πληγείσες από την πανδημία περιοχές αυξήθηκε κατά 29% (30% αποδίδεται στον Covid).
Τα δεδομένα των CDC σχετικά με τις αιτίες αυτών των υπερβολικών θανάτων δεν είναι ακόμη διαθέσιμα για το 2021, εκτός από εκείνα που αφορούν τον Covid, την πνευμονία και τη γρίπη.
Υπήρξαν σχεδόν 6.000 περισσότεροι θάνατοι από πνευμονία που δεν αφορούσαν Covid στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 49 ετών κατά το τελευταίο έτος μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.
Η γρίπη αφορούσε μόνο 50 θανάτους σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, από 550 την ίδια περίοδο προ πανδημίας.
Μέρος της αύξησης των θανάτων εικάζεται, πως προέρχεται από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως συνθετικά οπιοειδή, που συχνά μεταφέρονται λαθραία στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Κίνα μέσω Μεξικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης