Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωγμές στο αφήγημα των εμβολίων – Αυστραλία: Περισσότεροι οι πλήρως εμβολιασμένοι ασθενείς με Covid, από τους ανεμβολίαστους

Ρωγμές στο αφήγημα των εμβολίων – Αυστραλία: Περισσότεροι οι πλήρως εμβολιασμένοι ασθενείς με Covid, από τους ανεμβολίαστους
Ο αριθμός των ασθενών, που εμβολιάστηκαν με δύο δόσεις, στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ξεπέρασε επίσης εκείνους των μη εμβολιασμένων
Σχετικά Άρθρα

Για πρώτη φορά, στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας οι πλήρως εμβολιασμένοι ασθενείς, που νοσηλεύονται με Covid, είναι περισσότεροι από τους ανεμβολίαστους καθώς η μετάλλαξη Omicron συνεχίζει να πλησιάζει προς την κορύφωσή της.
Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τη Μονάδα Κρίσιμων Πληροφοριών για τον Covid της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας αποκάλυψαν ότι από τις 9 Ιανουαρίου, το 68,9% των ασθενών με Covid ηλικίας 12 ετών και άνω στα νοσοκομεία είχαν υποβληθεί στις δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ το 28,8% δεν είχε εμβολιαστεί.

Οι εμβολιασμένοι περισσότεροι και στις ΜΕΘ

Ο αριθμός των ασθενών, που εμβολιάστηκαν με δύο δόσεις, στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ξεπέρασε επίσης εκείνους των μη εμβολιασμένων.
Στις ΜΕΘ το 50,3% των ασθενών είναι εμβολιασμένοι έναντι του 49,1% που είναι ανεμβολίαστοι, όπως γράφουν οι Epoch Times.
Επί του παρόντος, η Αυστραλία δεν επιτρέπει εναλλακτικές προσεγγίσεις θεραπείας που χρησιμοποιούνται και είναι διαθέσιμες σε άλλες χώρες, όπως η ιβερμεκτίνη και η υδροξυχλωροκίνη.
Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αυστραλίας, το 95,1% των ατόμων ηλικίας 16 ετών και άνω έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου για τον Covid και το 93,7% έχει λάβει δύο δόσεις από τις 11 Ιανουαρίου 2022.

Η επέλαση της Omicron

Η αύξηση του ποσοστού των νοσηλειών μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων έρχεται τόσο εν μέσω της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron στην Αυστραλία, όσο με την απώλεια της αποτελεσματικότητας των διαθέσιμων εμβολίων.
Και στην Αυστραλία η Omicron έχει αντικαταστήσει την Delta ως την κύρια παραλλαγή που εξαπλώθηκε αλλά επίσης φαίνεται να έχει ηπιότερα συμπτώματα.
«Η παραλλαγή Omicron σχετίζεται με χαμηλότερο ποσοστό νοσηλείας και εισαγωγής στη ΜΕΘ», αναφέρει το εθνικό σύστημα Υγείας.
Γενικότερα, οι αυστραλιανές αρχές καλούν σε λήψη της τρίτης δόσης του εμβολίου τέσσερις μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης, προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της ανοσίας που χορηγείται από το εμβόλιο. «Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλους όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη να εμβολιαστούν και οποιονδήποτε είναι τώρα επιλέξιμος για την αναμνηστική δόση του να την κάνει χωρίς καθυστέρηση.
Τα εμβόλια Covid που είναι διαθέσιμα στην Αυστραλία είναι ασφαλή και πολύ αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας και θανάτου», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει αναφερθεί ότι 2 από τα τρία διαθέσιμα εμβόλια για τον Covid έπεσαν κάτω από το 50% αποτελεσματικότητα μετά από έξι μήνες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

variant_3.JPG
Capture_158.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης