Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ από τα «στρατόπεδα καραντίνας» στην Κίνα - Έγκυες και παιδιά στοιβάζονται σε κοντέινερ

Σοκ από τα «στρατόπεδα καραντίνας» στην Κίνα - Έγκυες και παιδιά στοιβάζονται σε κοντέινερ
Έγκυες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι πιστεύεται ότι είναι μεταξύ εκείνων που στάλθηκαν στους καταυλισμούς
Σχετικά Άρθρα
Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τα «στρατόπεδα καραντίνας» στην Κίνα, όπους σύμφωνα με καταγγελίες στα social media, μεταφέρονται άνθρωποι που θεωρούνται ως ύποπτα κρούσματα covid -19.
Εκτεταμένοι καταυλισμοί καραντίνας με στενά μεταλλικά κουτιά (κοντέινερ) για να στεγάσουν άτομα ύποπτα για Covid-19 έχουν ξεπηδήσει στην Κίνα, σύμφωνα με τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως μεταδίδει η Daily Mail.
Η κομμουνιστική χώρα προσπαθεί να εξαλείψει τον ιό παρά τις προειδοποιήσεις ότι η πιο μολυσματική παραλλαγή Omicron καθιστά αδύνατη μια στρατηγική Zero Covid, ακόμη και με τα δρακόντεια μέτρα που χρησιμοποιεί το Πεκίνο, σημειώνει το δημοσίευμα.

Σε lockdown 20 εκατομμύρια άνθρωποι - Εφιαλτικές συνθήκες στα στρατόπεδα καραντίνας

Συνολικά 20 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν περιορισμένοι στα σπίτια τους στην Κίνα, αφού οι πόλεις Anyang και Yuzhou προστέθηκαν στα 13 εκατομμύρια της Xian που βρίσκονται ήδη σε καραντίνα και τους απαγορεύτηκε να φύγουν από το σπίτι τους ακόμη και για να αγοράσουν τρόφιμα.
Η πόλη Anyang, όπου ζουν 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι, εισήλθε σε lockdown αργά τη Δευτέρα, αφού αναφέρθηκαν δύο περιπτώσεις της παραλλαγής Omicron - και ορισμένοι κάτοικοι των πόλεων δήλωσαν στο BBC ότι συμμετείχαν στη «μεγάλη μεταφορά» χιλιάδων ανθρώπων σε στρατόπεδα καραντίνας.
Έγκυες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι πιστεύεται ότι είναι μεταξύ εκείνων που στάλθηκαν στους καταυλισμούς Xian.
Πλάνα που κοινοποιήθηκαν ευρέως στο Διαδίκτυο δείχνουν ανθρώπους στα μικροσκοπικά κουτιά επιπλωμένα κουτιά με ένα ξύλινο κρεβάτι και μια τουαλέτα, όπου αναγκάζονται να παραμείνουν για δύο εβδομάδες.
Οι κρατούμενοι κατέγραψαν σε βίντεο εργαζόμενους με προστατευτικές στολές να μοιράζουν τρόφιμα σε όσους κρατούνται στους καταυλισμούς.
Όσοι έχουν βιώσει τις δυστοπικές εγκαταστάσεις λένε ότι έχουν μείνει με λίγο φαγητό στα παγωμένα μεταλλικά κουτιά.
Οι κάτοικοι στο συγκρότημα κατοικιών Mingde 8 Yingl ενημερώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου ότι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εισέλθουν στο στρατόπεδο καραντίνας.
Ένας μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι 30 λεωφορεία έφτασαν στο συγκρότημα, ενώ ένας άλλος ανέφερε ότι μεταφέρθηκαν 1.000 άτομα.

china1.JPG

china2.JPG





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης