Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ παραδέχεται την αποτυχία του υγειονομικού πάσου - Προ των πυλών νέα μέτρα

Το Ισραήλ παραδέχεται την αποτυχία του υγειονομικού πάσου - Προ των πυλών νέα μέτρα
Την αποτυχία του Green Pass (υγειονομικού πάσου) παραδέχεται το Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Την αποτυχία του Green Pass (υγειονομικού πάσου) παραδέχεται το Ισραήλ, με την επικεφαλής των Υγειονομικών Υπηρεσιών της χώρας, Dr. Sharon Alroy-Preis, να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της λήψης νέων μέτρων, καθώς τα κρούσματα λόγω Omicron καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Η Dr Sharon Alroy-Preis ανέφερε ότι εάν ο αριθμός των σοβαρών ασθενών στο Ισραήλ αυξηθεί σε ανησυχητικό επίπεδο, θα χρειαστούν σημαντικοί περιορισμοί και αναγνώρισε ότι το σύστημα Green Pass δεν προστατεύει όπως παλιά.
«Συνεχίζουμε να εξετάζουμε τον αριθμό των ασθενών σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση και τη συμφόρηση στα νοσοκομεία, η οποία δεν οφείλεται μόνο στον κορωνοϊό αλλά και στη γρίπη και στο προσωπικό που βρίσκεται σε καραντίνα», δήλωσε η Alroy Preis κατά τη διάρκεια συνέντευξης.
«Τη στιγμή που θα δούμε αριθμούς που μας αφορούν, σίγουρα θα χρειαστεί να προχωρήσουμε στη λήψη πιο σημαντικών περιορισμών», τόνισε.

Στα 32.000 τα νέα κρούσματα την Κυριακή

Το Ισραήλ κατέγραψε περίπου 32.000 νέα κρούσματα την Κυριακή, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας τη Δευτέρα, με πάνω από 21.500 φορείς ιού να εντοπίζονται μεταξύ εκείνων που υποβλήθηκαν σε τεστ PCR και άλλους 10.000 μεταξύ ατόμων που υποβλήθηκαν σε τεστ αντιγόνου.
Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, όσοι βρέθηκαν θετικοί στο rapid test έπρεπε να υποβληθούν σε PCR για να επιβεβαιώσουν τις διαγνώσεις και δεν καταμετρούνταν μεταξύ των κρουσμάτων μέχρι να το κάνουν.
Υπό το πρίσμα της άνευ προηγουμένου μεταδοτικότητα της Omicron, οι αρχές αποφάσισαν να επιφυλάξουν τις ακριβέστερες εξετάσεις PCR σε άτομα άνω των 60 ετών.
Εκατομμύρια Ισραηλινοί αναμένεται να μολυνθούν από τον ιό μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Το πρωί της Δευτέρας, υπήρχαν 224 ασθενείς με κορωνοϊό σε σοβαρή κατάσταση.
Μια εβδομάδα νωρίτερα ήταν λιγότερο από το μισό. Ενώ ο αριθμός απέχει ακόμη πολύ από τους εκατοντάδες τέτοιους ασθενείς που κατέγραψε το Ισραήλ σε προηγούμενα κύματα, η ταχεία αύξηση προκαλεί ανησυχία.
«Αυτή τη στιγμή, οι περισσότεροι από τους ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση έχουν μολυνθεί από το Delta», δήλωσε ο Alroy Preis.
«Το πρόβλημα με την Omicron είναι ότι τη στιγμή που καταγράφονται τόσο υψηλά κρούσματα, ακόμη και ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς να είναι σοβαρό, μεταφράζεται σε υψηλό απόλυτο αριθμό».
Επί του παρόντος, ενώ πολλοί χώροι ή δραστηριότητες λειτουργούν στο πλαίσιο του συστήματος Green Pass και οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε συγκεντρώσεις - τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, εάν υπάρχουν περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες - δεν έχουν επιβληθεί σημαντικοί περιορισμοί στην κοινωνική δραστηριότητα του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης