Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Sell off στα crypto λόγω... Καζακστάν - Σε χαμηλά από τον Σεπτέμβριο 2021 το bitcoin

Sell off στα crypto λόγω... Καζακστάν - Σε χαμηλά από τον Σεπτέμβριο 2021 το bitcoin
Το bitcoin βρίσκεται επίσης υπό πίεση μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Πτώση έως 5% στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Σεπτεμβρίου κατέγραψε το bitcoin την Παρασκευή, κάτω από τα 41.000 δολ, εν μέσω ευρύτερου sell off στα κρυπτονομίσματα.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει χάσει πάνω από 40% από τότε που έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο και η αστάθεια που το μαστίζει από την εμφάνισή του πριν από 13 χρόνια παραμένει πεισματικά παρόν.
Η παγκόσμια υπολογιστική ισχύς του δικτύου bitcoin υποχώρησε απότομα αυτή την εβδομάδα μετά την κατάρρευση του ίντερνετ στο Καζακστάν, καθώς η εξέγερση έπληξε την ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων της χώρας, σημειώνει το Reuters.

Υπό πίεση και λόγω Fed

Το bitcoin βρίσκεται επίσης υπό πίεση μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία φάνηκε να κλίνει προς μία πιο επιθετική πολιτική δράση, μειώνοντας τη διάθεση των επενδυτών για πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.
«Βλέπουμε ευρεία διάθεση για αποφυγή ρίσκου σε όλες τις αγορές αυτή τη στιγμή, καθώς οι πληθωριστικές ανησυχίες και οι αυξήσεις των επιτοκίων φαίνεται να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μυαλού των κερδοσκόπων», δήλωσε ο Matthew Dibb, COO της πλατφόρμας κρυπτογράφησης Stack Funds της Σιγκαπούρης.
Το ether, το δεύτερο μεγαλύτερο token με βάση την κεφαλαιοποίση.  υποχώρησε έως και 8,6% στα 3.114 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης