Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Σύσταση «αγορά» για Alpha, Eurobank, Εθνική - Άνοδος μέχρι +36% - Ποιες οι τιμές στόχοι

Bank of America: Σύσταση «αγορά» για Alpha, Eurobank, Εθνική - Άνοδος μέχρι +36% - Ποιες οι τιμές στόχοι
Ισχυρό recovery play «βλέπει» για τις ελληνικές τράπεζες η BofA

Νέα ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες δίνει άμα τη ελεύσει του 2022 η Bank of America με έκθεσή της για τα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, την οποία σας παρουσιάζει το Bankingnews.gr.
Στο «μικροσκόπιό» της οι Alpha Bank, Eurobank και Εθνική, για τις μετοχές των οποίων δίνει σύσταση «buy».
Σε αυτό το πλαίσιο, η BofA θέτει τιμές στόχους για την Alpha στο 1,45 ευρώ, για τη Eurobank στo 1,15 ευρώ και για την Εθνική στα 3,30 ευρώ. 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την BofA, τα επιτόκια έχουν μετατοπιστεί…
Ο πληθωρισμός και οι προσδοκίες για την πορεία που αναμένεται να πάρει είναι ανοδικές.
Οι κεντρικές τράπεζες βρίσκονται πίσω από την καμπύλη, αλλά οι καταβεβλημένοι μέτοχοι των τραπεζών εξακολουθούν να μην τολμούν να πιστέψουν ότι τα χρόνια των αρνητικών επιτοκίων παρέρχονται.
Αυτή η παραδοχή παρέχει σταθερό έδαφος για θετικές αναθεωρήσεις επί των εκτιμήσεων σε σχέση με τα τραπεζικά κέρδη σε όλη την ΕΕ– 23 δισ. ευρώ ανά 100 μονάδες βάσης ανά δευτερόλεπτο, ή 24% στις ελεύθερες ταμειακές ροές.
Αν μη τι άλλο, τα παραπάνω δεδομένα θα αποτελέσουν καταλύτη και για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.
Σε ό,τι αφορά τις εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, έχουν να βαδίσουν σε ένα λιγότερο κακοτράχαλο δρόμο.
Όπως αναφέρει η BofA, όσες εστιάσουν σε λιανικό εμπόριο και στο εμπόριο γενικότερα αναμένεται να σημειώσουν ισχυρές επιδόσεις, ενώ παράλληλα τα PEs τους παραμένουν ελκυστικά. 
αδα_3.JPG
Ελληνικές τράπεζες

Alpha Bank: 
Η νέα τιμή στόχος της BofA είναι το 1,45 ευρώ, δεδομένου ότι το κόστος ιδίων κεφαλαίων είναι 11,6% και ο δείκτης RONAV για την αποτίμηση της μετοχής είναι στο 7,2%.
Επίσης, εκτιμάται ανάπτυξη 2,0%.
Οι καταλύτες που θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα για την Alpha Bank είναι:
α) Επιτάχυνση της ανάπτυξης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των NPEs
β) Πρόσθετα οφέλη από το πρόγραμμα εγγυοδοσίας «Ηρακλής» για τις ελληνικές τράπεζες.
Στον αντίποδα, κίνδυνοι είναι:
α) Μια πιο αργή από την αναμενόμενη μακροοικονομική ανάκαμψη θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τα NPEs και το ποσοστό των νέων δανείων.
β) Τα αρνητικά επιτόκια στην ευρωζώνη είναι πιθανόν να επηρεάσουν τα καθαρά κέρδη από τόκους (NII).
Επιπλέον, η Alpha λόγω των τιτλοποιήσεων έχει χάσει πολλά έσοδα από τόκους.
Περαιτέρω προσπάθεια μείωσης των NPEs μέσω τιτλοποιήσεων εγκυμονεί κινδύνους για μεγαλύτερη και ταχύτερη συρρίκνωσης του καθαρού περιθωρίου κέρδους από τόκους (NIM). 

Eurobank: Η νέα τιμή στόχος της BofA είναι το 1,15 ευρώ, δεδομένου ότι το κόστος ιδίων κεφαλαίων είναι 11,6% και ο δείκτης RONAV για την αποτίμηση της μετοχής είναι στο 7,2%.
Επίσης, εκτιμάται ανάπτυξη 2,0%.
Οι καταλύτες που θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα για την Eurobank είναι:
α) Επιτάχυνση της ανάπτυξης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των NPEs
β) Σε αντίθεση με τις αντίστοιχες εταιρείες της, η Eurobank επέλεξε να αναπτυχθεί διεθνώς και έχει εδραιώσει παρουσία στη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Κύπρο.
Μια επιβράδυνση στην ελληνική αγορά θα μπορούσε να αντισταθμιστεί μέσω της σταθερής απόδοσης των θυγατρικών της στο εξωτερικό.
Στον αντίποδα, κίνδυνοι είναι:
α) Οι δημοσιονομικοί περιορισμοί της ελληνικής οικονομίας και η αυξημένη εξάρτηση των εξαγωγών από μακρο-σοκ, π.χ. εμπορικοί πόλεμοι, Brexit και επιβράδυνση της ΕΕ.
Μια μακροοικονομική ανάκαμψη βραδύτερη από το αναμενόμενο θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη μείωση των NPEs και τον ρυθμό εκταμίευσης νέων δανείων.
γ) Με τη βελτίωση των συνθηκών στην Ελλάδα, οι ρυθμιστικές αρχές ενδέχεται να απαιτήσουν αύξηση σε ό,τι αφορά τα κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας ή τις συνολικές κεφαλαιακές απαιτήσεις.  

Eθνική Τράπεζα: Η νέα τιμή στόχος της BofA είναι το 3,30 ευρώ, δεδομένου ότι το κόστος ιδίων κεφαλαίων είναι 11,6% και ο δείκτης RONAV για την αποτίμηση της μετοχής είναι στο 7,2%.
Επίσης, εκτιμάται ανάπτυξη 2,0%.
Οι καταλύτες που θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα για την Alpha Bank είναι:
α) Επιτάχυνση της ανάπτυξης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των NPEs
β) Η Εθνική έχει το χαμηλότερο ποσοστό προμηθειών επί του ενεργητικού μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.
Η βελτίωση της βάσης αμοιβών αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη διοίκηση.
Κίνδυνοι είναι:
α) Η Εθνική προβλέπει ότι ο καθαρός σχηματισμός NPE θα παραμείνει βαθιά αρνητικός, , αλλά αυτή η εκτίμηση μπορεί να τεθεί εν αμφιβόλω εάν η οικονομία δεν βελτιωθεί με αρκετά γρήγορο ρυθμό.
β) Σύμφωνα με την BofA, η Εθνική διαθέτει υψηλά επίπεδα κεφαλαίου και σε αυτή τη βάση θα πρέπει να μπορεί να διανέμει μερίσματα.
Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές ενδέχεται να αυστηροποιήσουν το πλαίσιο για την ποιότητα κεφαλαίου στο μέλλον, αποτρέποντας έτσι αυτή τη δυνατότητα.

www.bankingnews/gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης