Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Σε Βέλγιο και Γερμανία οι πολίτες για εορταστικές αγορές λόγω lockdown – De facto ακύρωση των μέτρων

Ολλανδία: Σε Βέλγιο και Γερμανία οι πολίτες για εορταστικές αγορές λόγω lockdown – De facto ακύρωση  των μέτρων

Επικρίσεις από τις γερμανικές και βελγικές αρχές

Σχετικά Άρθρα

Μετά την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης το Σαββατοκύριακο 17 – 18 Δεκεμβρίου να εφαρμόσει σκληρό lockdown, οι Ολλανδοί έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες για ψώνια και δη την περίοδο πριν απο τις εορτές.
Το γεγονός αυτό επικρίθηκε από τις ολλανδικές, βελγικές και γερμανικές αρχές, αναδεικνύοντας το άτοπο και το παράλογο των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, σύμφωνα με δημοσίευμα του euroactiv .

«Μην έρχεστε…»

Η κυβερνήτης της επαρχίας της Αμβέρσας, Kathy Brex, προέτρεψε τον ολλανδικό λαό να μην πηγαίνει στην Αμβέρσα.
Η πόλη της Αμβέρσας, μια από τις μεγαλύτερες του Βελγίου κοντά στα ολλανδικά σύνορα, δέχθηκε πολλούς Ολλανδούς επισκέπτες που ήθελαν όχι μόνο να ψωνίσουν αλλά και να πάνε σε μπαρ και εστιατόρια, τα οποία έχουν επίσης διαταχθεί να κλείσουν στην Ολλανδία.
«Σεβαστείτε τα μέτρα της χώρας σας και μην έρχεστε εδώ», πρόσθεσε η κυβερνήτης.

Παραμεθόριες περιοχές

Η Γερμανία αντιμετώπισε το ίδιο ζήτημα. Οι αρχές των παραμεθόριων πόλεων στο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας εξέφρασαν ανησυχία για τους Ολλανδούς καταναλωτές.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Kai Zwicker, περιφερειακός διοικητής του Boergen, κάλεσε τους Ολλανδούς να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στη Γερμανία.
Αν και το να περάσει κάποιος τα σύνορα επιτρέπεται σύμφωνα με τους ισχύοντες ταξιδιωτικούς κανόνες, ο Zwicker επανέλαβε ότι «εάν οι Ολλανδοί έρθουν στη Γερμανία, θα πρέπει να ακολουθήσουν τους γερμανικούς κανόνες, πράγμα που σημαίνει, ειδικότερα, ότι πρέπει να φορούν μάσκες μέσα στα καταστήματα».

Στο κενό η απαγόρευση

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte έχει επίσης τονίσει ότι οι Ολλανδοί θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουν τον αριθμό των φυσικών επαφών όσο το δυνατόν περισσότερο και άρα δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στο Βέλγιο ή τη Γερμανία για ψώνια.
Το lockdown που ισχύει στην Ολλανδία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, καθώς η κυβέρνηση αγωνίζεται να περιορίσει την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron.
Η παραλλαγή εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη την Ευρώπη και σήμερα αποτελεί το 10-15% των νέων λοιμώξεων Covid στην Ολλανδία, σύμφωνα με τον Ολλανδό ειδικό ιολογίας Jaap van Dissel, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης