Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αφήγημα των εμβολίων εξελίσσεται σε παρωδία – Μετά την Ολλανδία, μέτρα λαμβάνει και η Ιρλανδία με εμβολιασμένο το 77%

Το αφήγημα των εμβολίων εξελίσσεται σε παρωδία – Μετά την Ολλανδία, μέτρα λαμβάνει και η Ιρλανδία με εμβολιασμένο το 77%
Η περίπτωση της Ιρλανδίας με ποσοστά εμβολιασμού 77% από τα υψηλότερα στην Ευρώπη συνοδεύεται από μεγάλη έξαρση του covid 19 καθώς τα κρούσματα σε ημερήσια βάση έχουν εκτιναχθεί στα 5.200.
Σχετικά Άρθρα

Εστιατόρια, bar και γενικώς χώροι με μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων θα κλείνουν από τις 20:00 το βράδυ αποφάσισε η Ιρλανδία λαμβάνοντας νέα περιοριστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει την έξαρση του covid 19.
Η περίπτωση της Ιρλανδίας με ποσοστά εμβολιασμού 77% από τα υψηλότερα στην Ευρώπη συνοδεύεται από μεγάλη έξαρση του covid 19 καθώς τα κρούσματα σε ημερήσια βάση έχουν εκτιναχθεί στα 5.200.
Η Ολλανδία επίσης προχώρησε σε καθολικό lockdown έχει αξία να αναφερθεί ότι τα κρούσματα έχουν υποχωρήσει από τα 20.000 στα 14.000 ημερησίως, παρ΄ ότι τα ποσοστά εμβολιασμού διαμορφώνονται σε 74%.
Προφανώς αυτά που υποστήριζαν οι επιστήμονες ότι με ποσοστά εμβολιασμού 70% θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης είναι ουτοπία, αντιθέτως παρά την αύξηση του εμβολιασμού η δυστοπία κατακλύζει την Ευρώπη.

Τι αποφάσισε η Ιρλανδία;

Στην Ιρλανδία τέθηκαν σε ισχύ νέοι περιορισμοί COVID-19 που στοχεύουν στον περιορισμό της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron.
Τα μέτρα, που συμφωνήθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο στις 17 Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από τις 20 Δεκεμβρίου 2021 και θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιανουαρίου 2022.

Όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ, εξαιρουμένων των φαγητών σε πακέτο και των υπηρεσιών παράδοσης, πρέπει πλέον να κλείνουν στις 20:00 και υπάρχουν περιορισμοί στη συμμετοχή σε εσωτερικές και εξωτερικές εκδηλώσεις.
Επίσης συστήνονται ορισμένοι περιορισμοί στις μετακινήσεις.
Η κυβέρνηση ανέφερε ότι τα νέα μέτρα ήταν απαραίτητα λόγω της αύξησης των λοιμώξεων που προκαλούνται από την μετάλλαξη Omicron.
«Αυτό το νέο στέλεχος, αν αφεθεί ανεξέλεγκτο, θα αποτελεί μια πολύ σημαντική απειλή για τα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και μια απειλή για όλη την κοινωνία και την οικονομία».
Ανησυχεί για εκτεταμένες χρεοκοπίες ο κλάδος εστίασης

Ο Padraig Cribben, διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας Οινοπαραγωγών της Ιρλανδίας (VFI), δήλωσε:
«Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η απόφαση θα αποδεκατίσει το εμπόριο που είχε ήδη γονατίσει».
Ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών Michael McGrath είπε ότι καμία κυβέρνηση δεν ήθελε να είναι σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις που θα κοστίσουν θέσεις εργασίας, αλλά είπε ότι το πρώτο καθήκον ήταν να προστατεύσει την υγεία του πληθυσμού.
Ερωτηθείς σχετικά με μια εκτίμηση από τον κλάδο εστίασης και φιλοξείας ότι 60.000 άνθρωποι στην Ιρλανδία θα μπορούσαν να χάσουν τις δουλειές τους, ο McGrath είπε «Οι αριθμοί θα είναι σημαντικοί, σίγουρα δεκάδες χιλιάδες».

Κυρίαρχη η Omicron στην Ιρλανδία

Μόλις εβδομάδες μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος Omicron στην Ιρλανδία, έχει γίνει πλέον το κυρίαρχο στέλεχος του COVID-19.
Το Κέντρο Εποπτείας Προστασίας Υγείας έχει υπολογίσει ότι περίπου το 52% των αναφερόμενων κρουσμάτων οφείλονται τώρα στην παραλλαγή Omicron.
Ο επικεφαλής επιστήμονας της συμβουλευτικής επιτροπής της κυβέρνησης Tony Holohan δήλωσε:
«Χρειάστηκαν λιγότερο από δύο εβδομάδες για να γίνει η Omicron το κυρίαρχο στέλεχος του COVID-19 στην Ιρλανδία, αποκαλύπτοντας πόσο μεταδοτική είναι αυτή η παραλλαγή».
Irekanddddd_2_BN.png
iralnadd_BN.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης