Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με χαμηλό τζίρο και περιορισμένες κινήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με χαμηλό τζίρο και περιορισμένες κινήσεις

ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικά προς ήπια ανοδικά άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ ανακοινώνονται νέα περιοριστικά μέτρα από διάφορες χώρες. Για την Ελλάδα περιμένουμε τις ανακοινώσεις και όλα δείχνουν πως θα υπάρξουν και νέα μέτρα. Μένει να αξιολογηθούν και να δούμε αν θα στοιχίσουν και πόσο στις εταιρείες.

Το ΧΑ άνοιξε με τζίρο 106 χιλ. ευρώ! Οριακή η άνοδος και βέβαια με τέτοιο τζίρο δεν μπορείς να βρεις κάποια μετοχή που να ξεχωρίζει πλην της Attica Bank που λόγω νέων μετοχών άνοιξε στο -30%. Με ελάχιστο όγκο έχουν ανοίξει οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Στηρίζει την αγορά το άνοιγμα στα 30,04 ευρώ της Coca Cola. Ήπιες κινήσεις στις τράπεζες.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Προβλέπει ανάπτυξη πάνω από 8% το 2021, 5% το 2022 και 3,9% το 2023, ενώ κάνει εκτίμηση πως η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι προσωρινή.

ΟΠΑΠ: Η Euroxx αύξησε την τιμή στόχο στα 16,9 ευρώ από 14,50 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Υπάρχει μία ανησυχία στο επενδυτικό κοινό για νέα περιοριστικά μέτρα και μένει να εξειδικευτούν για να δούμε αν θα επηρεάσουν την εισηγμένη. Υπάρχει το online που δίνει πλέον σημαντική ώθηση στα μεγέθη και η δέσμευση για τουλάχιστον 1 ευρώ μέρισμα ανά μετοχή. Στους τελευταίους δύο μήνες η μετοχή έχει διολισθήσει σημαντικά, αλλά η στήριξη των 12 ευρώ περίπου δείχνει πως κρατάει.

ΔΕΗ: Με χαμηλό όγκο κινείται πάνω από τα 9 ευρώ παίρνοντας μία απόσταση από την τιμή της αύξησης την οποία πλησίασε χθες.

FOURLIS: Υπάρχει η εκτίμηση πως όταν μπει στο χρηματιστήριο η Trada Estates ΑΕΕΑΠ θα φανεί και η αξία της εισηγμένης. Σημαντική η επένδυση που ανακοίνωσε και υπενθυμίζεται πως η διοίκηση έχει βάλει στόχο τα 500 εκατ. ευρώ NAV από 180 εκατ. ευρώ για την AEEΑΠ το 2023. Μέσω και της εισόδου στο ΧΑ θα αντλήσει κάποια κεφάλαια. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα πως θα γίνει η εισαγωγή. Στα 3,80 ευρώ οι αγοραστές στη μετοχή και με διαθέσεις για υψηλότερα.

LAMDA: Και η Eurobank εξετάζει να μεταφερθεί στο Ελληνικό και υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη Lamda. Συνεχίζονται οι αγορές συμβολαίων και μετοχών από insiders και την ίδια την εταιρεία.

ΤΙΤΑΝ: Αδύναμη η μετοχή εδώ και πολύ καιρό και βρίσκεται σε χαμηλά 13 μηνών. Κρατάει βέβαια η στήριξη και γίνονται αγορές από την εταιρεία και από insider.

ATTICA BANK: Μπήκαν σήμερα οι νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου και στην προσυνεδρίαση υπήρχε εντολή πώλησης 1 εκατ. μετοχών στο -30%. Λέγαμε καιρό πως υπήρχε μεγάλη στρέβλωση στην τιμή της μετοχής, αφού ήταν σημαντικά υψηλότερα από την τιμή που γινόταν η αύξηση. Κλειδωμένη στο limit down ξεκίνησε η μετοχή και με μεγάλο ανεκτέλεστο. Η αποτίμηση στα 280 εκατ. ευρώ.

ATTICA GROUP: Σε λίγη ώρα η έκτακτη γενική συνέλευση για τη διανομή κερδών προηγούμενων χρήσεων ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή. Το ποσό θα είναι καθαρό και δεν έχει φόρο 5% αφού τα κέρδη προέρχονται από ναυτιλιακά έσοδα. Λίγο κάτω από 5% η μερισματική απόδοση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης