Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Διολίσθηση για 5η συνεχή εβδομάδα για το Bitcoin - Πτώση -32% από τα ιστορικά υψηλά

tags :
Διολίσθηση για 5η συνεχή εβδομάδα για το Bitcoin - Πτώση -32% από τα ιστορικά υψηλά
Το Ethereum κατέγραψε πτώση έως και 4,3%, ενώ δημοφιλή DeFi token όπως το Solana, το Cardano, το Polkadot και το Polygon επίσης υποχώρησαν

Συνεχίζεται για πέμπτη συνεχή εβδομάδα η διολίσθηση του Bitcoin, ύστερα από την επίτευξη του νέου ιστορικού υψηλού του, καθώς το κλίμα στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές επιδεινώνεται.
Ειδικότερα, το πρώτο τη τάξει από άποψη κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 2,5%, στα 45.583 δολάρια, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου – σημειώνοντας πτώση 32% από το ρεκόρ του Νοεμβρίου.
Την ίδια στιγμή, το Ethereum κατέγραψε πτώση έως και 4,3%, ενώ δημοφιλή DeFi token όπως το Solana, το Cardano, το Polkadot και το Polygon επίσης υποχώρησαν.
1_187.JPG

Οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως δίνουν προτεραιότητα στην καταπολέμηση του αυξημένου πληθωρισμού αυστηροποιώντας τη νομισματική πολιτική τους, ενώ παράλληλα παρακολουθούν προσεκτικά τον αντίκτυπο της νέας παραλλαγής ανησυχίας Omicron.
Αυτό το σκηνικό έχει κάνει τους επενδυτές να αμφισβητούν εάν τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως τα κρυπτονομίσματα και οι μετοχές τεχνολογίας, θα συνεχίσουν να έχουν βιώσιμη ανοδική πορείας.
Σε αυτό το κλίμα, το Bitcoin υποχωρεί για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες.
Σε αντίθεση με τις περισσότερες παραδοσιακές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και τίτλους, τα tokens διαπραγματεύονται όλο το εικοσιτετράωρο, συχνά σε ελαφρώς ρυθμιζόμενα διαδικτυακά χρηματιστήρια παγκοσμίως.

2_171.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης