Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bουλγαρία: Το 80% των εργοδοτών σχεδιάζει να δώσει χριστουγεννιάτικο bonus στους εργαζόμενους

Bουλγαρία: Το 80% των εργοδοτών σχεδιάζει να δώσει χριστουγεννιάτικο bonus στους εργαζόμενους
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η χορήγηση των bonus οφείλεται στην επιθυμία παροχής κινήτρων στους εργαζόμενους

Το 80% των Βούλγαρων εργοδοτών σχεδιάζει να δώσει bonus στο προσωπικό τους για τα Χριστούγεννα (από 60% το 2020), διαπίστωσε το Βουλγαρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 100 και πλέον οργανισμών και εταιριών μεταξύ 6ης και 10ης Δεκεμβρίου.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η χορήγηση των bonus οφείλεται στην επιθυμία παροχής κινήτρων στους εργαζόμενους (48% των ερωτηθέντων), στην επικείμενη περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (35%) και στην οικονομική κατάσταση της εταιρίας (24%).
Περισσότεροι από τους μισούς μεταξύ των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα καταβάλλουν το ίδιο ποσό μπόνους σε όλα τα μέλη του προσωπικού τους και το 35% δήλωσε ότι θα συνδέσει το ποσό με την απόδοση του εργαζόμενου.
Το μεγαλύτερο μέρος των bonus το 30%, δεν θα υπερβαίνει τα 200 λέβα.
Ένα 28% θα κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 200 και 500 λέβα, και ένα 18% θα κυμαίνεται από 500 έως 1.000 λέβα.
Το προσωπικό του 12% των εταιριών μπορεί να περιμένει το χριστουγεννιάτικo bonus που θα λάβει να ξεπερνά τα 1.000 λέβα, και αυτό το ποσοστό έχει μειωθεί από το 14% πέρυσι.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα bonus θα έχουν τη μορφή δώρων, ένα ποσοστό του μηνιαίου μισθού ή ένας επιπλέον μισθός.
Το 45% των εταιριών που σκοπεύει να δώσει τα ίδια ή μεγαλύτερα ποσά σχέση με πέρυσι αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό ελαφρώς μεγαλύτερο από το 42% το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->