Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήρως εμβολιασμένο το 90% των Γάλλων - Το 38% των θανάτων από Covid τον Νοέμβριο ήταν ανεμβολίαστοι

Πλήρως εμβολιασμένο το 90% των Γάλλων - Το 38% των θανάτων από Covid τον Νοέμβριο ήταν ανεμβολίαστοι
Το 90% των Γάλλων ηλικίας άνω των 18 ετών έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της COVID-19 και το 92% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου
Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι ποσοστό 38% των θανάτων που συνδέθηκαν με την COVID-19 ή τις συνέπειες της, όπως επίσης και ποσοστό 52% των εισαγωγών ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου αφορούσαν ανθρώπους που δεν είχαν εμβολιαστεί, ηλικίας 20 ετών και μεγαλύτερους.
«Μεταξύ της 8ης Νοεμβρίου και της 5ης Δεκεμβρίου 2021, το 9% του πληθυσμού της Γαλλίας, ηλικίας άνω των 20 ετών που δεν είχε εμβολιαστεί αντιστοιχούσε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% των θετικών διαγνωστικών τεστ PCR, ενώ αφορούσε ποσοστό 41% των εισαγωγών που καταγράφονται συνήθως στα νοσοκομεία, αλλά και ποσοστό 51% των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως και ποσοστό 38% των θανάτων», όπως ανακοίνωσε χθες, η στατιστική υπηρεσία του ίδιου υπουργείο Drees.

To 90% των Γάλλων άνω των 18 έχουν εμβολιαστεί πλήρως

Την περίοδο αυτή, ποσοστό 90% των Γάλλων ηλικίας άνω των 18 ετών έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της COVID-19 και το 92% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.
Ποσοστό 93% των ανθρώπων ηλικίας άνω των 65 ετών έχουν πλήρως εμβολιαστεί στη Γαλλία.
Η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε χθες στη Γαλλία τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 των παιδιών ηλικίας από πέντε ως έντεκα ετών και ο πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών είναι επιθυμητός, ενώ η σχετική απόφαση άπτεται στους γονείς.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 10% των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της COVID-19, θεωρείται ύποπτο ότι ανήκει στην παραλλαγή Omicron

Η παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού θεωρείται τώρα ύποπτη για ποσοστό μεγαλύτερου του 10% των νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων από την COVID-19 στη Γαλλία και είναι ο κύριος λόγος πίσω από τα σχέδια, για πιο αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, προκειμένου να επιτρέπεται η είσοδος σε δημόσιους χώρους, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Το νέο εμβολιαστικό πάσο που θα εισαχθεί στις αρχές του νέου χρόνου θα απαιτεί από τους ανθρώπους να επιδεικνύουν αποδεικτικό εμβολιασμού για την είσοδό τους στα εστιατόρια, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων.
Με τον υγειονομικό κανονισμό που ισχύει σήμερα, ένα πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ για την COVID-19, είναι αρκετό για την είσοδο στο εσωτερικό αρκετών δημόσιων χώρων.

Τα σχέδια για το νέο υγειονομικό πάσο ανακοινώθηκε χθες, από τον πρωθυπουργό Jean Castex.

Ο υπουργός Υγείας Olivier Veran μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter radio είπε επίσης, ότι αναμένει πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η αρμόδια υπηρεσία Υγείας στη Γαλλία, θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη της προσφοράς εμβολιασμών στα παιδιά, ηλικίας από πέντε ως έντεκα ετών.
Για την ώρα, μπορούν να εμβολιαστούν μόνο παιδιά με σοβαρά νοσήματα ή παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωπα με πρόσθετους υγειονομικούς κινδύνους.
Ο Veran δήλωσε πως ο εθελοντικός εμβολιασμός όλων των παιδιών θα μπορούσε να αρχίσει στις 22 Δεκεμβρίου.

Ποσοστό 7% ως 10% των νέων περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στη Γαλλία, είναι πιθανό να ανήκουν στην παραλλαγή Omicron, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Olivier Veran.

Ο ίδιος είπε, ότι η γρήγορη εξάπλωση της νέας παραλλαγής είναι ο κύριος λόγος για την προγραμματισμένη εισαγωγή ενός νέου εμβολιαστικού πάσου στις αρχές της επόμενης χρονιάς, το οποίο θα απαιτεί από τους ανθρώπους να επιδεικνύουν αποδεικτικά του εμβολιασμού τους για να εισέλθουν στα εστιατόρια, αλλά και στα μέσα μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων.
Σύμφωνα με τον κανονισμό του υγειονομικού πάσου που βρίσκεται σε ισχύ, ένα πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ για την COVID-19, είναι αρκετό για την είσοδο σε δημόσιους χώρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης