Τελευταία Νέα
Διεθνή

BoJ: Αποσύρει σταδιακά τα έκτακτα μέτρα, επιμένει στη χαλαρή νομισματική πολιτική

BoJ: Αποσύρει σταδιακά τα έκτακτα μέτρα, επιμένει στη χαλαρή νομισματική πολιτική
Η Bank of Japan ανακοίνωσε ότι από τον Απρίλιο, θα μειώσει τη συμμετοχή της σε εμπορικούς τίτλους και εταιρικά ομόλογα, στα 5 τρισ. γιεν περίπου
Σχετικά Άρθρα
Σε σταδιακή απόσυρση των μέτρων στήριξης για την πανδημία προχωρά η Τράπεζα της Ιαπωνίας, αλλά διατηρεί την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική και ενισχύει τη στήριξη για τις μικρές επιχειρήσεις.
Η απόφαση της BοJ, που στηρίζεται στη συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από την κρίση του κορωνοϊού σταδιακά επουλώνεται, ήρθε λίγες ώρες αφότου η Βρετανία έγινε η πρώτη οικονομία της G7 που αύξησε τα επιτόκια από την έναρξη της πανδημίας.

Μειώνει τις αγορές ομολόγων η BoJ

Η Bank of Japan ανακοίνωσε ότι από τον Απρίλιο, θα μειώσει τη συμμετοχή της σε εμπορικούς τίτλους και εταιρικά ομόλογα, στα 5 τρισ. γιεν περίπου (43,97 δισ. δολάρια) έναντι του προηγουμένου ορίου την 20 τρισ. γιεν.
Σε μια ευρέως αναμενόμενη απόφαση, η BοJ  διατήρησε το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1% και αυτό για τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων γύρω στο 0%.
Η BοJ παρέτεινε επίσης κατά έξι μήνες την προθεσμία του Μαρτίου 2022 για το πρόγραμμα δανείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας με τροποποιήσεις στους όρους, για να διασφαλίσει ότι οι εμπορικές τράπεζες συνεχίζουν να διοχετεύουν κεφάλαια σε μικρές επιχειρήσεις.
«Οι χρηματοοικονομικές συνθήκες στην Ιαπωνία έχουν βελτιωθεί συνολικά, παρά τις συνεχιζόμενες σημαντικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στις εγχώριες και ξένες οικονομίες», ανέφερε η BoJ σε δήλωση που συνόδευε την απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης