Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ιταλία: Με τεστ COVID-19 πριν από την αναχώρηση όλες οι αφίξεις από ΕΕ - Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ιταλία: Με τεστ COVID-19 πριν από την αναχώρηση όλες οι αφίξεις από ΕΕ - Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Η απόφαση ελήφθη από το Ιταλικό Υπουργικό Συμβούλιο και θα εφαρμοστεί από αύριο Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου
Οι υπήκοοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ταξιδεύουν στην Ιταλία θα πρέπει να κάνουν τεστ για COVID-19 πριν από το ταξίδι τους και να παρουσιάσουν αρνητικά αποτελέσματα κατά την άφιξη τους στην Ιταλία, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού και ανάρρωσης.
Σε καραντίνα οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες από χώρες της ΕΕ
Η απόφαση ελήφθη από το Ιταλικό Υπουργικό Συμβούλιο και θα εφαρμοστεί από αύριο Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου.
Επίσης συμφωνήθηκε ότι οι ταξιδιώτες από χώρες της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν θα υπόκεινται σε υποχρέωση καραντίνας σε περιπτώσεις που δεν έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον COVID-19.

Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Το Ιταλικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης νομοθετικό διάταγμα για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τις 31 Μαρτίου 2022.
Με διάταξη που ενέκρινε το Συμβούλιο, παρατάθηκε και έως τις 31 Μαρτίου η υποχρέωση μεταφοράς Green pass στη λευκή ζώνη. Το ίδιο είχε οριστεί να λήξει στις 15 Ιανουαρίου.
Η κίνηση εμποδίζει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί στην Ιταλία να πηγαίνουν σε χώρους όπως εσωτερικά εστιατόρια, κινηματογράφους, ντίσκο και στάδια, για άλλους περισσότερους από τρεις μήνες.
Τα μέτρα έρχονται σε μια περίοδο που ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 έχει αυξηθεί σε ολόκληρη την επικράτεια της Ευρώπης. Συμπεριλαμβανομένης και της Ιταλίας.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης