Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδική αντίδραση περιμένουν οι αναλυτές – Διατήρηση της μεταβλητότητας λόγω ΕΚΤ

ΧΑ: Ανοδική αντίδραση περιμένουν οι αναλυτές – Διατήρηση της μεταβλητότητας λόγω ΕΚΤ
Με άνοδο άνω του 1% αναμένεται το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και την πορεία της εγχώριας αγοράς
Σχετικά Άρθρα

Η ανοδική κίνηση των παραγώγων που δείχνει άνοδο για τους ευρωπαϊκούς δείκτες άνω του 1% μετά και τις ανακοινώσεις από τη FED, αναμένεται να βελτιώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον στο ΧΑ.
Οι αναλυτές βλέπουν για σήμερα ανοδική κίνηση αλλά με διατήρηση της μεταβλητότητας σε υψηλά επίπεδα λόγω και της συνεδρίασης της ΕΚΤ.
Σημειώνεται πως αύριο στο κλείσιμο θα πραγματοποιηθούν οι αλλαγές από την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE με τη σημαντικότερη την είσοδο της Quest στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και την έξοδο της ΕΧΑΕ.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα ενόψει της σημερινής τελευταίας για το 2021 συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Eurobank Equities
Με άνοδο άνω του 1% αναμένεται να ανοίξουν οι ευρωπαϊκές αγορές λόγω των προσδοκιών που έχει δημιουργήσει η απόφαση της FED αναφορικά με το tapering και την εκτίμηση για τα επιτόκια, η οποία εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού χωρίς να εκτροχιάσει την ανάπτυξη.
Ως εκ τούτου περιμένουμε από το ΧΑ να κινηθεί υψηλότερα λόγω και της αύξησης της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου στις παγκόσμιες αγορές.

Beta
Μία ανοδική αντίδραση αναμένεται στο σημερινό άνοιγμα, ενώ η απόφαση της ΕΚΤ αργότερα μέσα στην ημέρα θα δώσει τον τόνο στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 869 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 869 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.
Η ΕΚΤ θα δώσει σήμερα τον τόνο στις διεθνείς αγορές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης