Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): «Δεν είναι στο τραπέζι» η αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στην Ουκρανία

Biden (ΗΠΑ): «Δεν είναι στο τραπέζι» η αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στην Ουκρανία
Σύμφωνα με τον Biden, οι ΗΠΑ «δεν θα χρησιμοποιήσουν μονομερώς βία»

Η αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στην Ουκρανία για να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη εισβολή της Ρωσίας «δεν είναι στο τραπέζι», διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο ο Biden είπε ότι ξεκαθάρισε στον Ρώσο ομόλογό του, τον Vladimir Putin, κατά τη δίωρη βιντεοκλήση τους χθες, ότι οι οικονομικές συνέπειες για τη Ρωσία θα είναι άνευ προηγουμένου, εάν εισβάλει στην Ουκρανία και ότι είναι «βέβαιος ότι ο Putin έλαβε το μήνυμα».
Σύμφωνα με τον Biden, οι ΗΠΑ «δεν θα χρησιμοποιήσουν μονομερώς βία» κατά της Ρωσίας στην περίπτωση μιας εισβολής στην Ουκρανία.
Ο Biden είπε επίσης ότι ελπίζει μέχρι την Παρασκευή να γίνει μια ανακοίνωση σχετικά με συναντήσεις, σε υψηλό επίπεδο, με τη Ρωσία και τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες χώρες του ΝΑΤΟ ώστε «να συζητηθούν οι ανησυχίες» της Μόσχας και αν θα μπορούσαν να γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί ώστε «να πέσει η θερμοκρασία στο ανατολικό μέτωπο».
Οι ΗΠΑ έχουν ηθική και νομική υποχρέωση να υπερασπιστούν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ εάν δεχτούν επίθεση, όμως αυτή η υποχρέωση δεν επεκτείνεται και στην Ουκρανία, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης