Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evergrande: Οι ελπίδες για αναδιάρθρωση επισκιάζουν τους φόβους κατάρρευσης

Evergrande: Οι ελπίδες για αναδιάρθρωση επισκιάζουν τους φόβους κατάρρευσης
Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Kaisa Group Holdings ανεστάλη την Τετάρτη
Σχετικά Άρθρα
Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η μετοχή της Evergrande, καθώς έχασε την προθεσμία πληρωμής κουπονιών ομολόγων ύψους 82,5 εκατ. δολ. την Τρίτη.
Ωστόσο, οι ελπίδες για αναδιάρθρωση του χρέους του κινεζικού κολοσσού ακινήτων, επισκιάζουν τους φόβους για μία άτακτη χρεοκοπία.
Μέχρι στιγμής, οι συνέπειες είναι περιορισμένες, καθώς οι αγορές εξοικειώνονται με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Evergrande.
Ωστόσο, η αδυναμία της Evergrande να πραγματοποιήσει πληρωμές τόκων 82,5 εκατομμυρίων δολαρίων, θα προκαλέσει αθέτηση των διεθνών ομολόγων της ύψους περίπου 19 δισ. δολαρίων, με πιθανές επιπτώσεις στην οικονομία της Κίνας και όχι μόνο.
Την ίδια ώρα, η διαπραγμάτευση των μετοχών της Kaisa Group Holdings ανεστάλη την Τετάρτη, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι απίθανο να τηρήσει την προθεσμία για την αποπληρωμή χρέους, ύψους 400 εκατ. δολ.
Η μετοχή της Evergrande υποχωρεί 1,6%, στα 1,8 δολ. Χονγκ Κονγκ, ενώ νωρίτερα υποχώρησε στα 1,7 δολ. στα χαμηλότερα επίπεδα από το ντεμπούτο της τον Νοέμβριο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης