Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιο κοντά στη χρεοκοπία η Evergrande - Έχασε την προθεσμία πληρωμής ομολόγων 82,5 εκατ. δολ.

Πιο κοντά στη χρεοκοπία η Evergrande - Έχασε την προθεσμία πληρωμής ομολόγων 82,5 εκατ. δολ.
Στην κρίση ρευστότητας που βιώνει η αγορά ακινήτων της Κίνας, έρχεται να προστεθεί και η αθέτηση πληρωμών από τη μικρότερη Kaisa Group
Σχετικά Άρθρα
Ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία βρίσκεται ο κινεζικός κολοσσός ακινήτων Evergrande, καθώς αθέτησε τις πληρωμές ομολόγων, με την περίοδο χάριτος 30 ημερών να λήγει τη Δευτέρα, εξέλιξη η οποία ωστόσο ήταν αναμενόμενη.
Πρόκειται για κουπόνια ύψους 82,5 εκατ. ευρώ.
Στην κρίση ρευστότητας που βιώνει η αγορά ακινήτων της Κίνας, έρχεται να προστεθεί και η αθέτηση πληρωμών από τη μικρότερη Kaisa Group, καθώς λήγει σήμερα χρέος 400 εκατ. δολ. το οποίο θεωρείται απίθανο να πληρωθεί, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

H Kίνα προετοιμάζεται για τη χρεοκοπία

Η αποτυχία της Evergrande να πραγματοποιήσει πληρωμές τόκων 82,5 εκατ. δολαρίων, θα προκαλούσε cross-default στα διεθνή ομόλογά της, ύψους 19 δισ. δολαρίων, εξέλιξη για την οποία προετοιμάζεται η Κίνα εδώ και μήνες.
Η αθέτηση πληρωμών από την Kaisa θα ωθούσε το ομόλογο 6,5% της Kaisa, του μεγαλύτερου κατόχου υπεράκτιου χρέους της Κίνας μετά την Evergrande, σε τεχνική χρεοκοπία, προκαλώντας αθετήσεις στα υπεράκτια ομόλογά της συνολικού ύψους σχεδόν 12 δισ. δολαρίων.
Η Evergrande, άλλοτε η κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στην Κίνα, με πάνω από 1.300 έργα ακινήτων και υποχρεώσεις ύψους 300 δισ. δολαρίων, αποτελεί πλέον την καρδιά της κρίσης ακινήτων στην Κίνα, η οποία έχει ήδη καταστρέψει δεκάδες μικρότερες εταιρείες.

Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι τα προβλήματα της Evergrande μπορούν να περιοριστούν και οι κινήσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας στον τραπεζικό τομέα μαζί με τα σχέδια της εταιρείας να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της στο εξωτερικό έχουν βοηθήσει ώστε να καθησυχαστούν οι παγκόσμιοι επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης