Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μελέτη της Νότιας Αφρικής αποκαλύπτει… το εμβόλιο της Pfizer είναι αδύναμο στην Omicron – Μείωση αντισωμάτων 41 φορές

Μελέτη της Νότιας Αφρικής αποκαλύπτει… το εμβόλιο της Pfizer είναι αδύναμο στην Omicron – Μείωση αντισωμάτων 41 φορές
Η έρευνα της Νότιας Αφρικής χρηματοδοτήθηκε από το Bill and Melinda Gates Foundation
Σχετικά Άρθρα

Το εμβόλιο της Pfizer είναι αδύναμο έναντι της Omicron, αναφέρει μελέτη το Africa Health Research Institute της Νότιας Αφρικής καθώς διαπίστωσε ότι τα αντισώματα μειώνονται έως 41 φορές…
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι η Pfizer θα κληθεί να παρασκευάσει νέο εμβόλιο, τα κράτη θα χρυσοπληρώσουν το νέο εμβόλιο της Pfizer το οποίο μετά από 2-3 μήνες θα ανακαλυφθεί και ως δια μαγείας θα είναι αποτελεσματικό και όλο αυτό το show θα συνεχίζεται στις πλάτες της παγκόσμιας κοινωνίας…
Να σημειωθεί... δε ότι η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Bill and Melinda Gates Foundation

Ερευνητές της Νότιας Αφρικής μελέτησαν δείγματα πλάσματος που ελήφθησαν από 12 άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer-BioNTech και δοκιμάστηκαν έναντι της Omicron, η οποία εμφανίστηκε πρόσφατα στην Αφρική και έχει προκαλέσει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε όλο τον κόσμο.
Τα αποτελέσματα;
Σημειώθηκε 41 φορές μείωση των αντισωμάτων.
Η έρευνα αναφέρει ότι η παραλλαγή «διαφεύγει από την ανοσία αντισωμάτων που προκαλείται από το εμβόλιο Pfizer-BioNTech», επισήμανε το Africa Health Research Institute.
Αρκετοί επιστήμονες με την έρευνα, με έδρα το Durban, συνεργάστηκαν στη μελέτη με άλλους ερευνητές στην Αφρική.
Οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία ότι όσοι είχαν εμβολιαστεί και είχαν αναρρώσει από τον COVID-19 είχαν μικρότερη μείωση της προστασίας.
«Ωστόσο ο συνδυασμός φυσικής ανοσίας + ο εμβολιασμός εξακολουθεί να εξουδετερώνει την Omicron», έγραψε στο Twitter ο Alex Sigal, ένας από τους ερευνητές.
Δεν ήταν σαφές γιατί τα μη εμβολιασμένα άτομα με φυσική ανοσία δεν συμμετείχαν στη μελέτη και ο Sigal και άλλοι ερευνητές δεν απάντησαν….

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από Bill and Melinda Gates Foundation

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από τους Bill and Melinda Gates, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας της Νότιας Αφρικής.
Παρ΄ ότι η έρευνα δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί, οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο άρχισαν αμέσως να μοιράζονται τα αποτελέσματα, καθώς οι Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες αναγνώρισαν για πρώτη φορά το Omicron και υπάρχουν ελάχιστα δεδομένα σχετικά με τον αντίκτυπό του στα εμβόλια.
Ο διευθυντής του Wellcome Trust, χαρακτήρισε το έργο «εξαιρετικά σημαντικό» και βρήκε τα αποτελέσματα «καταθλιπτικά».
Ο Florian Krammer, καθηγητής μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή Icahn στο Όρος Σινά, είπε ότι η μελέτη έδειξε «τεράστια πτώση» στην προστασία.
Ο Dr Ashish Jha, πρύτανης της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Brown, είπε ότι η πτώση «δεν ήταν μεγάλη» αλλά «όχι τρομερή» και ότι η μελέτη παρείχε περισσότερες ενδείξεις για την ανάγκη για… ενισχυτικές δόσεις
Άλλοι προσπάθησαν να τονίσουν ότι τα αντισώματα δεν είναι η μόνη μορφή προστασίας που προκαλεί ο εμβολιασμός.
«Αν και τα αντισώματα (η κύρια γραμμή άμυνάς μας για τα συμπτώματα της ανώτερης αναπνευστικής οδού) μπορεί να εξασθενήσουν με την πάροδο του χρόνου ή να επηρεαστούν από μεταλλάξεις της πρωτεΐνης ακίδας, τα Τ κύτταρα από το εμβόλιο εξακολουθούν να λειτουργούν κατά των κυττάρων Omicron και Β (που δημιουργούνται από τα εμβόλια) ανέφερε καθηγητής της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο,.
Η Pfizer και η BioNTech δεν σχολίασαν.

Ωστόσο ο Ugur Sahin, Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, δήλωσε στο NBC μετά τη δημοσίευση της νέας μελέτης ότι η εταιρεία αναμένει τα δικά της αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα από δοκιμές εναντίον της Omicron και εμφανίστηκε ποιο «αισιόδοξος».
Μια άλλη μελέτη από τη Νότια Αφρική έδειξε ότι τα άτομα με φυσική ανοσία μπορεί να έχουν λιγότερη προστασία έναντι της Omicron.
Ένας γιατρός του τμήματος επειγόντων περιστατικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, εν τω μεταξύ, είπε ότι η παραλλαγή μπορεί από μόνη της να παρέχει φυσική ανοσία χωρίς να προκαλεί σοβαρή ασθένεια, σημειώνοντας ότι πολλές περιπτώσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει καθόλου συμπτώματα ή έχουν ελάχιστα συμπτώματα.

«Φαίνεται ότι με τα κρούσματα που παρατηρούνται, δεν αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό προφίλ ασθένειας», είπε ο Fauci ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων.
Οι αμερικανοί ερευνητές αναμένουν αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα από δοκιμές ζωντανών ιών και ψευδοϊών.
Άλλοι ερευνητές μελετούν το Omicron σε ζώα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης