Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με περιορισμένο τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με περιορισμένο τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές συνεχίζουν να περιμένουν τα νέα αναφορικά με τη μετάλλαξη Omicron και το κατά πόσο την αντιμετωπίζουν τα εμβόλια. Η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνεις ε υψηλά επίπεδα με το τζίρο να είναι χαμηλός. Τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο θα είναι αυτά που θα μπορέσουν να δώσουν κατεύθυνση.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με άνοδο και πιθανότατα θα βοηθήσουν και την εγχώρια αγορά να κρατήσει κρίσιμα σημεία. Δύο εισηγμένες του FTSE 25 θα ανακοινώσουν αύριο αποτελέσματα εννεαμήνου (Lamda και ΑΔΜΗΕ) και έτσι ουσιαστικά θα μείνουν 3-4 μικρές που ακόμα δεν μας έχουν ενημερώσει.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ήπια άνοδο και χαμηλό τζίρο. Ανοδικά Coca Cola, Τιτάν, ΕΧΑΕ και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αλλά με χαμηλό όγκο. Ήπια ανοδικά και οι τράπεζες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank έχει το μεγαλύτερο όγκο στον FTSE 25 και με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη. Σταθεροποιητικά κινείται η μετοχή και πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος. Eurobank και Πειραιώς κινούνται με άνοδο αλλά όχι σημαντική και οριακή είναι η άνοδος της Εθνικής. Η Αττικής είναι πλέον χωρίς να διαπραγματεύεται το δικαίωμα και περιμένουμε τους βασικούς μετόχους να μας πουν πόσα θα βάλουν. Υποχωρεί με μικρό όγκο 5% η μετοχή.

ΕΥΔΑΠ: Ανακοίνωσε γενική συνέλευση ώστε να δοθούν οι εξουσιοδοτήσεις και να υπογραφεί η τελική σύμβαση με το δημόσιο για την τιμή του αδιύλιστου ύδατος. Η διοίκηση αναφέρει πως η σύμβαση για τα επόμενα 20 έτη είναι χαμηλότερη κατά 40% σε σύγκριση με αυτό που πλήρωνε από το 2004 έως το 2013. Το ποσό που βγαίνει είναι στα 157,2 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή είχε υπολογιστεί αρχικά. Ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή. Πέρασμα πάνω από τα 7,67 ευρώ θα αλλάξει προς το καλύτερο την τεχνική εικόνα.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Παίρνει σειρά αυτήν την εβδομάδα το νέο ομόλογο που θα εκδώσει ύψους 300 εκατ. ευρώ με διάρκεια 7 έτη. Υποχωρεί με μικρό όγκο η μετοχή, αλλά λογικά η πορεία της έκδοσης θα μπορούσε να επηρεάσει τη μετοχή.

MIG: Συνεχίζει ανοδικά και με τους γνωστούς όγκους που κάνει, οι οποίοι βέβαια λόγω της τιμής της μετοχής δεν κάνουν κάτι σημαντικό στον τζίρο του ΧΑ. Στα 0,0344 ευρώ και στο +3,93% με 1,3 εκατ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 32 εκατ. ευρώ.

ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ: Δεν γίναμε σοφότεροι από όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, εκτός από το γεγονός ότι το αυξημένο ενεργειακό κόστος θα επηρεάσει την εταιρεία. Στο τρίτο τρίμηνο βέβαια δεν περιλαμβάνεται η συμφωνία για το μετατρέψιμο ομολογιακό και την αναδιάρθρωση των δανείων, η οποία έγινε στο τέταρτο τρίμηνο. Για αναμορφωμένο EBIT και EBITDA κάνει λόγο η εταιρεία αλλά δε βγάζουμε πολλά συμπεράσματα.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε στο εννεάμηνο ενισχύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον με τη μετοχή να κινείται ανοδικά κατά 3,5% και να είναι στα 0,5320 ευρώ.

ΚΛΜ: Εκεί ο πωλητής. Στα 0,6680 ευρώ άνοιξε η μετοχή με τον γνωστό όγκο των 103 τεμαχίων και ο πωλητής κατέβηκε στα 0,6580 ευρώ με 4 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Τα αποτελέσματα δεν ενθουσίασαν με αποτέλεσμα η μετοχή να χάσει την άνοδο που είχε καταγράψει και να επιστρέψει στο κάτω μέρος της συσσώρευσης. Προς το παρόν το κρατάει και θεωρούμε πως το σενάριο της ανοδικής κίνησης έχει περισσότερες πιθανότητες από αυτό της πτωτικής διάσπασης, με την προϋπόθεση ότι δε θα χαλάσει το κλίμα συνολικά για την αγορά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης