Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Κλείνει ο κύκλος Erdogan, η Τουρκία στρέφεται στην άμυνά της

Αβραμόπουλος: Κλείνει ο κύκλος Erdogan, η Τουρκία στρέφεται στην άμυνά της
Ο Τούρκος Πρόεδρος κοιτά προς τα μέσα, προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος στο εσωτερικό της χώρας του», είπε ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος

Ο Πρόεδρος Εrdogan διανύει το τέλος της πολιτικής του πορείας, σημείωσε ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση, αναφερόμενος στην εσωτερική κατάσταση της Τουρκίας.
«Και αυτό είναι φυσιολογικό.
Σε κάποια στιγμή, κλείνει ένας κύκλος.
Το θέμα είναι, την ώρα που κλείνει αυτός ο κύκλος, τι ξυπνά μέσα μας», είπε και εξήγησε πως Erdogan είναι σε ανοικτή σύγκρουση με την πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της γείτονος, δηλαδή με ένα ευρύ μέτωπο αντιπαράθεσης.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να χαίρεται με την αναταραχή που βιώνει η τουρκική οικονομία:
«Η Τουρκία είναι μια γειτονική χώρα, θα θέλαμε να είναι σταθερή και δημοκρατική.
Ωστόσο, βλέπουμε ότι τον τελευταίο καιρό, η πολιτική του κυρίου Εrdogan ξεφεύγει.
Ο Τούρκος Πρόεδρος κοιτά προς τα μέσα, προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος στο εσωτερικό της χώρας του».
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εξήγησε πως όσες φορές η Τουρκία αντιμετώπιζε εσωτερικά προβλήματα, κάποιοι στο εσωτερικό της «ανακάλυπταν» μια εξωτερική απειλή.
Και πάντοτε, ο ευκολότερος στόχος είναι η Ελλάδα:
«Σας θυμίζω ότι όταν πριν 10 περίπου χρόνια αποκαλύφθηκε η υπόθεση βαριοπούλα, η συνωμοσία κατά του Erdogan, αποδείχθηκε ότι εκείνοι που είχαν στήσει τη σκευωρία σχεδίαζαν την αποσταθεροποίηση του Erdogan μέσω τεχνητής κρίσης με την Ελλάδα».
Πάντως, συμπλήρωσε ο κύριος Αβραμόπουλος, η Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχεί.
«Η συνετή και υπεύθυνη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει θωρακίσει την ακεραιότητα της Ελλάδος, μέσα από τη διασφάλιση διεθνών συμμαχιών και συμπράξεων, έχοντας πάντα κατά νου ότι η Ελλάδα έχει ως ομπρέλα προστασίας την και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο», διευκρίνισε.
Σχολιάζοντας την πορεία της εληνικής οικονομίας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε πως η Ελλάδα έχει ανακάμψει από την πανδημία καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες: «Επέστρεψα πρόσφατα από ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου συνάντησα όλους σχεδόν τους Επιτρόπους. Μόνο καλά λόγια άκουσα για την ελληνική οικονομία.
Η Ελλάδα έχει πλέον μπει σε τάξη και ξαναγίνεται ελκυστική».
Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος, σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε πως πρόκειται για μια ιστορική δύναμη του τόπου που ωρίμασε στο πέρασμα του χρόνου και σήμερα του αξίζει μια καλύτερη μοίρα.
«Πρέπει να ευχηθούμε να ανατάξει τις δυνάμεις του, να επανέλθει ισχυρότερο στη Βουλή και να συμβάλει στην αναβάθμιση της Δημοκρατίας μας», σημείωσε ο πρώην Επίτροπος, προσθέτοντας ότι «αυτό βεβαίως θα εξαρτηθεί και από την ηγεσία του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898