Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Ελεγχόμενη η πανδημία στην Ελλάδα – Αρχηγός των ανεμβολίαστων ο Πολάκης

Γεωργιάδης: Ελεγχόμενη η πανδημία στην Ελλάδα – Αρχηγός των ανεμβολίαστων ο Πολάκης
Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον αριθμό ραντεβού για εμβολιασμό, σε 10 ημέρες θα πιάσουμε το στόχο μας είπε ο κ.Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως ο Π. Πολάκης είναι ο αρχηγός των ανεμβολίαστων.
«Η πανδημία στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη.
Αφού υπάρχει πανδημία, θα υπάρχουν και νεκροί.
Τι να κάνουμε, αφού είναι πανδημία;
Το θέμα είναι πως η πανδημία είναι σε φάση αποκλιμάκωσης στην Ελλάδα, όπως λέει και ο Γενικός Διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως «οι νεκροί στην Ελλάδα δεν είναι περισσότεροι από άλλες χώρες από την αρχή της πανδημίας», αλλά «είναι περισσότεροι από τον Ιούλιο και μετά που άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί».

Σε 10 ημέρες πιάνουμε το στόχο

Αναφερόμενος στην επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους τους πολίτες 60 ετών και άνω, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι «φαίνεται ότι το μέτρο πάει καλά, έχουμε δεκάδες χιλιάδες νέα ραντεβού για εμβολιασμό μέσα σε λίγες ημέρες».
«Αν συνεχίσει να πηγαίνει έτσι ο ορισμός των ραντεβού, σε δέκα ημέρες θα έχουμε φτάσει στον στόχο μας, που ήταν να έχουν εμβολιαστεί έστω οι μισοί από όσους δεν ήταν εμβολιασμένοι» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος σχετικά με το πρόστιμο των 100 ευρώ, τόνισε ότι «μετά από ενάμιση χρόνο που έχει μαλλιάσει η γλώσσα όλων μας για να εξηγούμε τα οφέλη του εμβολιασμού, δεν μπορεί να λέμε πως δεν έχουν εξαντληθεί τα μέσα για να πειστούν οι πολίτες».
«Έχουμε ακούσει άλλα μέτρα υποχρεωτικότητας, όπως να μην μπορεί ο πολίτης να μπει στο σούπερ μάρκετ ή στα μέσα μεταφοράς, αλλά έτσι θα αποκλειστεί από τις μετακινήσεις ή δεν θα μπορεί να πάρει τρόφιμα και βασικά αγαθά.
Από το να πεθάνει από την πείνα, καλύτερα το πρόστιμο των 100 ευρώ», είπε ο Υπ. Ανάπτυξης, προσθέτοντας πως «για τον χαμηλοσυνταξιούχο, επειδή για αυτόν είναι σημαντικό ποσό τα 100 ευρώ, το παραδέχομαι, έχει ένα επιπλέον κίνητρο να εμβολιαστεί με το δωρεάν εμβόλιο».

Αρχηγός των ανεμβολίαστων ο Πολάκης

Ο κ.Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση και στον Π. Πολάκη, τον οποίο χαρακτήρισε αρχηγό των ανεμβολίαστων.
«Ο κ. Πολάκης είναι ο αρχηγός των αντιεμβολιαστών στην Ελλάδα και έχει και το παράδοξο ο αρχηγός των ανεμβολίαστων να είναι εμβολιασμένος.
Ο κ. Πολάκης την έννοια των μαθηματικών δεν την έχει συναντήσει, σχετικά με τον τρόπο που κάνει την κριτική του, για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε «ουρανομήκη ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα για η επίταξη ιδιωτικών κλινικών».

Δεν αποκλείω περαιτέρω επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν αποκλείει «το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άλλες ηλικιακές ομάδες».
«Επελέγη η ομάδα των πολιτών 60 ετών και άνω, διότι από αυτή προέρχονται πολλά κρούσματα με βαριά νόσηση και πολλούς θανάτους» είπε ο κ.Γεωργιάδης υποστηρίζοντας πως «εκτός από το καθολικό lockdown, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο».
«Θα έχουμε καταπληκτικά Χριστούγεννα, με ελέγχους, με κόσμο στα μαγαζιά, δεν θα έχουμε φέτος το click away και ο κόσμος θα κάνει τα ψώνια του» είπε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης