Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Εξετάζει πώληση ιδίων μετοχών η Πετρόπουλος - Ισχυρή ζήτηση από ξένα και εγχώρια χαρτοφυλάκια

Εξετάζει πώληση ιδίων μετοχών η Πετρόπουλος - Ισχυρή ζήτηση από ξένα και εγχώρια χαρτοφυλάκια
Το εννεάμηνο της εισηγμένης ήταν εξαιρετικό, ενώ ο καθαρός δανεισμός είναι σχεδόν μηδενικός
Σχετικά Άρθρα

Τις ίδιες μετοχές εξετάζει να πουλήσει η Πετρόπουλος, καθώς υπάρχει ζήτηση τόσο από ξένους επενδυτές όσο και από εγχώριους θεσμικούς.
Η διοίκηση φαίνεται να δέχεται πιέσεις από επενδυτές, καθώς τα εξαιρετικά αποτελέσματα εννεαμήνου έχουν αναθερμάνει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή.
Πάντως, η διοίκηση έχει στραμμένο το βλέμμα και στον ετήσιο ισολογισμό, όπου θα φανεί καλύτερα η αξία της εισηγμένης.
Η πρόσφατη υποχώρηση της αγοράς θα μπορούσε να επηρεάσει τα σχέδια, αλλά έτσι κι αλλιώς η διοίκηση δε φαίνεται να βιάζεται να πάρει αποφάσεις.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως είναι θέμα ημερών να κλείσει η συμφωνία με εγχώριο θεσμικό και να αποκτήσει μεγάλο μέρος ή και το σύνολο των ιδίων μετοχών.
Η χρηματοοικονομική κατάσταση της εισηγμένης είναι εξαιρετική.
Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση εξαμήνου η εταιρεία κατείχε 527.321 μετοχές με αξία κτήσης 2,48 εκατ. ευρώ.
Η μέση τιμή είναι τα 4,71 ευρώ ανά μετοχή.
Αυτό σημαίνει πως αν τις πούλαγε λίγο χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών θα μπορούσε να έχει όφελος τουλάχιστον 2 ευρώ ανά μετοχή και υπεραξία πάνω από 1 εκατ. ευρώ , νούμερο που θα βελτίωνε την κερδοφορία, ενώ το συνολικό τίμημα θα βελτίωνε τα ταμειακά διαθέσιμα.
Οι ίδιες μετοχές αντιστοιχούν στο 7,5% περίπου του συνόλου.
Αν πουληθούν οι ίδιες μετοχές και με βάση την τρέχουσα τιμή που είναι κοντά στα 7,3 ευρώ, ήτοι σε μία αποτίμηση των 51,6 εκατ. ευρώ, θα αντιστοιχούσε σε p/e 11 φορές με βάση τα αποτελέσματα εννεαμήνου, άρα με τα ετήσια μάλλον κάτω από 10 φορές και σημειώνεται πως η εισηγμένη είναι με σχεδόν μηδενικό καθαρό δανεισμό.
Υπενθυμίζεται πως στο εννεάμηνο εμφάνισε πωλήσεις 110,6 εκατ. ευρώ από 77,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 4,76 εκατ. ευρώ από 2 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο.
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 38,8 εκατ. ευρώ που δίνουν p/bv 1,3 φορές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899