Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καρτέλ στην αγορά συναλλάγματος - Πρόστιμα 344 εκατ. ευρώ από Κομισιόν σε Barclays, RBS, HSBC, Credit Suisse, UBS

tags :
Καρτέλ στην αγορά συναλλάγματος - Πρόστιμα 344 εκατ. ευρώ από Κομισιόν σε Barclays, RBS, HSBC, Credit Suisse, UBS
Η Κομισιόν επέβαλε πρόστιμο σε πέντε τράπεζες για τη συμμετοχή του σε καρτέλ συναλλαγών συναλλάγματος
Στην επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 344 εκατ. ευρώ σε πέντε τράπεζες για συμμετοχή σε καρτέλ συναλλαγών συναλλάγματος, προχώρησε η Κομισιόν. Πρόκειται για τις UBS, Barclays, RBS, HSBC και Credit Suisse.
Πιο αναλυτικά, οι UBS, Barclays, RBS και HSBC, που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διακανονισμό της υπόθεσης, αντιμετωπίζουν συνολικό πρόστιμο 261 εκατ. ευρώ, ενώ η Credit Suisse αντιμετωπίζει πρόστιμο 83 εκατ. ευρώ υπό τη συνήθη διαδικασία.
«Η έρευνα της Επιτροπής ανακάλυψε ότι ορισμένοι χρηματιστές, υπεύθυνοι για τις συναλλαγές συναλλάγματος σε νομίσματα των G10, ενεργώντας για λογαριασμό των τραπεζών, αντάλλαξαν ευαίσθητες πληροφορίες και σχέδια συναλλαγών και περιστασιακά συντόνιζαν τις στρατηγικές τους», ανέφερε η ΕΕ.

«Η διαπραγμάτευση ξένου συναλλάγματος είναι μια από τις μεγαλύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές στον κόσμο», δήλωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, ενώ υπογράμμισε ότι «οι αποφάσεις μας για το καρτέλ και τα πρόστιμα σε UBS, Barclays, RBS, HSBC και Credit Suisse έστειλαν ένα σαφές μήνυμα ότι η Κομισιόν παραμένει προσηλωμένη στο να εξασφαλίσει έναν υγιή και ανταγωνιστικό χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι απαραίτητος για επενδύσεις και ανάπτυξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης