Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού; - Οικονόμου: Ό,τι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία, θα το κάνουμε

Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού; - Οικονόμου: Ό,τι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία, θα το κάνουμε

Ανοιχτό το παράθυρο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού άφησε και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης

Σχετικά Άρθρα
Τη συζήτηση περί επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κοινωνικές ομάδες συντηρεί η κυβέρνηση στον απόηχο των ανακοινώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή μηνιαίου προστίμου 100 ευρώ σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι.
Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς -κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- αν η κυβέρνηση εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο με δεδομένες τις σχετικές δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν, αλλά και του ανάλογου προσανατολισμού της Αυστρίας και της Γερμανίας ως προς το εμβολιαστικό πρόγραμμα, σημείωσε ότι η υποχρεωτικότητα είναι το έσχατο μέσο για να προχωρήσει η εμβολιαστική κάλυψη και κατάληξε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει ότι χρειαστεί.
«Με την απόφασή μας για την υποχρεωτικότητα είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη και θα όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλες. Η υποχρεωτικότητα είναι το έσχατο μέσο για να υπάρξει εμβολιαστική κάλυψη. Η κυβέρνηση πήρε αυτή τη γενναία και υπεύθυνη απόφαση και υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα γι’ αυτή την απόφαση. Και παράλληλα συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα μέτρα που έχουμε λάβει. Συνεχίζεται η προσπάθεια, εδώ είμαστε τώρα και με αυτό τον τρόπο προχωρούμε. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή ό,τι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία να το κάνουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Βορίδης για επέκταση υποχρεωτικότητας: Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Σκάι και ερωτηθείς για την πιθανότητα να προκύψει ανάγκη επιβολής υποχρεωτικότητας και σε άλλες ομάδες, ο κ. Βορίδης απάντησε πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. «Πάντα σε αυτή τη δύσκολη διαχείριση τη δύσκολης ασθένειας θα υπάρχει μια τέτοια συζήτηση», συμπλήρωσε.

Για την υποχρεωτικότητα σημείωσε ότι είναι θεμιτή διότι είναι ένα μέτρο που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και προστατεύει την δημόσια υγεία.
«Έχουμε προφανώς κάνει ό,τι μπορούσαμε προτού πάμε στο μέτρο αυτό. Υπήρξαν μέτρα περιορισμού, αποφυγής του συγχρωτισμού, μέτρα που δεν επέτρεπαν στους ανεμβολίαστους να έχουν πρόσβαση σε σημεία συγχρωτισμού, άρα υπήρξαν μια σειρά από μέτρα πριν φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα», σχολίασε στη συνέχεια.
Ο κ. Βορίδης ανέφερε επίσης ότι αυτή η κυβερνητική απόφαση βασίζεται και σε επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία δικαιολογούν αυτήν την στόχευση στους 60+ διότι η συντριπτική πλειοψηφία, όσων μπήκαν σε ΜΕΘ και των ανθρώπων που κατέληξαν ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. «Άρα και από αυτή την πλευρά είναι ένα μέτρο αναλογικό», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης