Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Nότια Αφρική, η χώρα που εντόπισε τη μετάλλαξη Omicron, εξετάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

H Nότια Αφρική, η χώρα που εντόπισε τη μετάλλαξη Omicron, εξετάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Κάτω από τον στόχο ο ρυθμός εμβολιασμού στη Νότια Αφρική - Επικρατεί ταχύτατα η μετάλλαξη Omicron
Σχετικά Άρθρα
Αφού έγινε η πρώτη χώρα που εντόπισε τη νέα παραλλαγή Omicron της Covid-19, η Νότια Αφρική προετοιμάζεται για ένα τέταρτο κύμα κρουσμάτων, με αποτέλεσμα η χώρα να εξετάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες εντόπισαν την περασμένη εβδομάδα τη μετάλλαξη, η οποία χαρακτηρίστηκε ως πηγή ανησυχίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η οποία έχει πλέον εντοπιστεί σε τουλάχιστον 24 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με το CNBC, οι ολλανδικές αρχές αναφέρουν ότι η Οmicron ήταν ήδη παρόν στην Ολλανδία πριν τη Νότια Αφρική, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με το πόσο ευρέως θα μπορούσε να έχει ήδη εξαπλωθεί η παραλλαγή.
Η Omicron κυριαρχεί με ταχείς ρυθμούς στη Νότια Αφρική, με το Εθνικό Ινστιτούτο Μεταδοτικών Ασθενειών της χώρας να λέει ότι παρατηρείται «εκθετική αύξηση των λοιμώξεων», με το 74% των γονιδιωμάτων του ιού που προσδιορίστηκαν σε αλληλουχία τον τελευταίο μήνα να ανήκουν στη νέα παραλλαγή.
Τα κρούσματα αυξήθηκαν από εβδομαδιαίο μέσο όρο 300 πριν από δύο εβδομάδες σε 1.000 την ημέρα την περασμένη εβδομάδα.
Την Τετάρτη, η χώρα κατέγραψε 8.561 κρούσματα.

south_africa.jpg

Κάτω από τον στόχο ο ρυθμός εμβολιασμού

Σε τηλεοπτική ομιλία την Κυριακή, ο Πρόεδρος Cyril Ramaphosa ανέφερε ότι οι επιδημιολόγοι προειδοποιούσαν ότι η Νότια Αφρική θα πρέπει να περιμένει ένα τέταρτο κύμα Covid-19 στις αρχές Δεκεμβρίου, με την παραλλαγή να βρίσκεται τώρα σε όλες τις επαρχίες της χώρας.
Η Ramaphosa σημείωσε ότι περισσότερες από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί από τον Μάιο, με περίπου το 36% των ενηλίκων να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Joe Phaahla ανέφερε ότι το ημερήσιο ποσοστό εμβολιασμού είχε υποχωρήσει κάτω από 130.000 την περασμένη εβδομάδα, πολύ λιγότερο από τον στόχο εμβολιασμού των 300.000 ημερησίως της κυβέρνησης.
Οι χαμηλοί ρυθμοί εμβολιασμού προβληματίζουν τη Νότια Αφρική.
Προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού, ο Ramaphosa ανακοίνωσε ότι έχει συσταθεί μια ομάδα εργασίας για να «αναλάβει ευρείες διαβουλεύσεις προκειμένου να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για συγκεκριμένες δραστηριότητες και τοποθεσίες».
Ωστόσο, δεν έχει δοθεί χρονοδιάγραμμα για το πότε αυτή η ομάδα εργασίας θα υποβάλει έκθεση στη Διυπουργική Επιτροπή Εμβολιασμού, η οποία στη συνέχεια θα κάνει συστάσεις στο υπουργικό συμβούλιο.

Καταγγέλλει ταξιδιωτικό άπαρτχαϊντ

Ο Ramaphosa καταδίκασε τα πλούσια έθνη για την αποτυχία τους να εξασφαλίσουν ίση πρόσβαση στα εμβόλια και επέκρινε τις χώρες που απαγόρευσαν αμέσως τα ταξίδια από τη Νότια Αφρική και τις γειτονικές χώρες μετά την ανακοίνωση της νέας παραλλαγής.
Ο πρόεδρος είπε ότι τέτοιες απαγορεύσεις ήταν αδικαιολόγητες και «αδικούν τις διακρίσεις κατά της χώρας μας και των αδελφών μας χωρών της Νότιας Αφρικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης