Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη: Άλλοι 2.500 νεκροί έως τα τέλη του 2021

Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη: Άλλοι 2.500 νεκροί έως τα τέλη του 2021
Επιπέδωση του αριθμού των κρουσμάτων, στις 20/12 θα έχουμε και επιπέδωση σε διασωληνωμένους και θανάτους είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως έως τα τέλη του 2021 θα καταγραφούν άλλοι 2.500 νεκροί διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Ν. Τζανάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και επικαλούμενος τα μοντέλα του ο κ.Τζανάκης υποστήριξε ότι καθημερινά έως τα τέλη του 2021 αναμένονται 75 με 95 νεκροί.
Όπως είπε, αυτή τη στιγμή παρατηρείται επιπέδωση του αριθμού των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα και αναμένεται επιπέδωση στην καμπύλη των θανάτων και των διασωληνώσεων γύρω στις 20 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι στις επόμενες 10 με 15 ημέρες ο αριθμός των διασωληνωμένων θα είναι γύρω στους 740.
«Ελπίζουμε να συγκρατηθούμε, να είναι αυτό το ταβάνι», τόνισε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος σχετικά με την παράλλαξη Omicron, υπογράμμισε πως ότι ακόμη και εάν είναι δυνατότερη από τη Delta, για να επικρατήσει θα χρειαστούν δύο με τρεις μήνες.
Εν αναμονή των στοιχείων για τη μετάλλαξη, ο κ.Τζανάκης είπε ότι από εμπειρικού τύπου παρατηρήσεις εικάζεται ότι εκδηλώνεται με ήπια συμπτώματα και λίγο διαφορετικά και δεν θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από την Delta, τουλάχιστον σε νοσηρότητα και θνησιμότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης