Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσακρής: Πιθανή και δ’ δόση εμβολίου για την παράλλαξη Omicron

Τσακρής: Πιθανή και δ’ δόση εμβολίου για την παράλλαξη Omicron
Δεν αποκλείεται η Omicron να είναι ήδη στην Ελλάδα υποστήριξε ο κ.Τσακρής
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είναι πιθανό το ενδεχόμενο να χρειαστεί η χορήγηση και μιας τέταρτης δόσης εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό για την παράλλαξη Omicron διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τσακρής είπε πως το σενάριο αυτό το επεξεργάζονται οι φαρμακευτικές εταιρείες, ωστόσο υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα πειραματικά δεδομένα για να ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί η παραλλαγή.
«Το ειδικά διαμορφωμένο εμβόλιο, αν χρειαστεί, θα μπορεί να ετοιμαστεί σε μικρό χρονικό διάστημα.
Χρειάζονται όμως τα κλινικά δεδομένα ώστε να ανάψει έγκαιρα το πράσινο φως για την χορήγηση τους.
Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 2-3 μήνες» είπε ο κ.Τσακρής, υποστηρίζοντας πως είναι πιθανό η Omicron να έχει ήδη επισκεφτεί την χώρα μας, καθώς όπως εξήγησε οι παραλλαγές αυτές παράγονται εκ νέου σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, δηλαδή δεν μεταφέρονται απλώς από χώρα σε χώρα αλλά γεννιούνται κιόλας.
«Είναι ένα στέλεχος με πολλές μεταλλάξεις, πολύ πιθανό να επικρατήσει.
Όλοι οι ιοί σαν τον κορωνοϊό έχουν την δυνατότητα να μεταλλάσσονται» υποστήριξε ο κ.Τσακρής, αναφέροντας πως ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το κατά πόσο πιο παθογόνο είναι το μεταλλαγμένο στέλεχος, με βάση τα κλινικά δεδομένα που θα προκύψουν στη συνέχεια.
Πάντως, εξέφρασε την ανάγκη να επισπευστεί η 3η δόση, επισημαίνοντας ότι θα ήταν καλύτερο να γίνει στο 4μηνο καθώς μετά από αυτό το διάστημα η ανοσιακή απάντηση αρχίζει και μειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης