Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στην Ελλάκτωρ – Αυστηρές ποινές για συντονισμό μετόχων - Επιβεβαίωση αποκαλύψεων ΒΝ

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στην Ελλάκτωρ – Αυστηρές ποινές για συντονισμό μετόχων - Επιβεβαίωση αποκαλύψεων ΒΝ
Στις 29 Νοεμβρίου 2021 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έστω με κάποια καθυστέρηση, έσωσε την αξιοπιστία της αγοράς λαμβάνοντας απόφαση που προστατεύει τους μετόχους και μικρομετόχους του Ελλάκτωρ
Σχετικά Άρθρα

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Ελλάκτωρ, επιταχύνονται πλέον και επίσημα.
Η αποκαλυπτική έρευνα του bankingnews.gr (BN) είχε ενημερώσει αναλυτικά το αναγνωστικό και επενδυτικό κοινό για την πραγματική φύση και την πρακτική του ολλανδού τυχοδιώκτη της Reggeborgh που εμφανίζονταν ως σοβαρός επενδυτής.
Στις 29 Νοεμβρίου 2021 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έστω με κάποια καθυστέρηση, έσωσε την αξιοπιστία της αγοράς λαμβάνοντας απόφαση που προστατεύει τους μετόχους και μικρομετόχους, κατεύθυνση την οποία πρέπει να ακολουθήσει και σε άλλες εκκρεμείς υποθέσεις.
Στο παρελθόν δεν διστάσαμε να ασκήσουμε κριτική στο έργο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι δείχνει θάρρος καθώς δεν διστάζει να λάβει μέτρα εναντίον της Reggeborgh, βάζοντας κανόνες η τήρηση των οποίων είναι απολύτως αναγκαία.

Με απόφαση 6 προς 1

Εξέτασε τα στοιχεία που παρουσίασαν οι υπηρεσίες της, αποφάσισε και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, 6 προς 1, ότι είναι επαρκεί και δείχνουν συντονισμό μετόχων, συγκεκριμένα της Reggeborgh και της φιλικής της επενδυτικής εταιρείας Atlas, οι οποίοι μαζί προσεγγίζουν το 40% των μετοχών και έπρεπε να είχαν υποβάλλει δημόσια πρόταση.
Υπενθυμίζουμε ότι το BN τις ανάλογες πρακτικές παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού που είχε χρησιμοποιήσει ο επικεφαλής της Reggeborgh και σε άλλες χώρες, καθώς και στην Ολλανδία όπου έγκυρες πηγές από την κεντρική τράπεζα της χώρας που ρωτήθηκαν σχετικά από το bankingnews εξέφραζαν «απογοήτευση» για την πρακτική που ακολουθεί η συγκεκριμένη εταιρεία σε διάφορες χώρες.

Ανάμεσα σε όσα είχε αποκαλύψει η έρευνά μας που συνεχίζεται ήταν και το «παρκάρισμα» μετοχών της Ελλάκτωρ στην κυπριακή Astro Bank αλλά και στην Barclays του Λονδίνου ως μετοχές σε θεματοφυλακή.
Σημειώνεται ότι η στενή συνεργασία της Reggeborgh με την Atlas αλλά και η συνεργασία με την λιβανέζικων συμφερόντων Astro Bank, εμφανίζεται και σε άλλες περιπτώσεις εκτός της Ελλάκτωρ που είναι υπό διερεύνηση.
Είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες να υπάρχουν κι άλλες αποκαλύψεις για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί συστηματικά ο ολλανδός επενδυτής προκειμένου να αλώσει εταιρείες….
Πάντως η συγκεκριμένη περίπτωση, συντονισμού μετόχων, είναι ιδιαίτερα σημαντική και επισύρει μεγάλες ποινές.
Ανάμεσά τους χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να φθάσει τα τρία εκατ. ευρώ αλλά και η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από τις ενεχόμενες εταιρείες σε ποσοστό πάνω από 33%.
Επίσης η υπόθεση μπορεί να έχει συνέχεια στα ποινικά δικαστήρια ενώ μπορεί να προκαλέσει και αγωγές από μετόχους που παραπλανήθηκαν και ζημιώθηκαν.
Η έρευνα του bankingnews δικαιώνεται πλήρως αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί.
Ο ολλανδός παίκτης που εμφανίζονταν από κάποιους ως μακροπρόθεσμος επενδυτής, αποδεικνύεται στην πραγματικότητα τζογαδόρος του χρηματιστηρίου καθώς μπήκε στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αιφνιδιάζοντας τον Γ. Περιστέρη, έφυγε εκβιάζοντάς τον και κατέλαβε την Ελλάκτωρ κρύβοντας τις μετοχές που πραγματικά είχε.

Η έρευνα του bankingnews συνεχίζεται εστιάζοντας και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου υπάρχουν σοβαρές αποχρώσες ενδείξεις ότι έχει στηθεί ένα νέο καρτέλ… και με την εμπλοκή Ελλάκτωρ… ως μαριονέτα για εξυπηρέτηση ειδικών συμφερόντων.
Προσεχώς έρχεται μεγάλη αποκάλυψη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης