Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telecom Italia: Ενδιαφέρον από CVC Capital Partners για συμμετοχή στην εξαγορά της μαζί με το fund KKR

Telecom Italia: Ενδιαφέρον από CVC Capital Partners για συμμετοχή στην εξαγορά της μαζί με το fund KKR
Εάν το deal ευοδωθεί, τότε θα επιμεριστεί το οικονομικό βάρος μιας εξαγοράς με μόχλευση, η οποία αναμένεται να είναι και η μεγαλύτερη του είδους στη Γηραιά Ηπειρο
Σχετικά Άρθρα

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Telecom Italia (ΤΙΜ), για την οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εξαγοράς τα αμερικανικά ιδιωτικά κεφάλαια KKR., τα οποία, όπως
αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με το CVC Capital Partners.

H μόχλευση

Εάν η προσέγγιση αυτή ευοδωθεί, τότε θα επιμεριστεί το οικονομικό βάρος μιας εξαγοράς με μόχλευση, η οποία αναμένεται να είναι και η μεγαλύτερη του είδους στη Γηραιά Ηπειρο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.
Οι πηγές αυτές διατήρησαν την ανωνυμία τους, διότι οι επαφές ακόμα διενεργούνται κεκλεισμένων των θυρών.
Αναφέρεται ακόμα ότι υπάρχει πιθανότητα να αποχωρήσει των καθηκόντων του ο διευθύνων σύμβουλος του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού της ΤΙΜ.

Με κεφάλαια 21,3 δισ. ευρώ το CVC

Ο Luigi Gubitosi σε επιστολή του προς το διοικητικό της συμβούλιο, τόνισε πως είναι έτοιμος να παραιτηθεί, εάν αυτό βοηθήσει στην αποτίμηση της προσφοράς, η οποία μαζί με το χρέος της ΤΙΜ ανέρχεται σε 33 δισ. ευρώ.
Αν και τα επενδυτικά κεφάλαια KKR μελετούν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους, ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν ότι εστιάζουν στην υπάρχουσα πρότασή τους, την οποία μπορούν και μόνα τους να στηρίξουν οικονομικά.
Οσο για το CVC, αυτά το 2020 ολοκλήρωσαν έναν κύκλο εξεύρεσης πόρων και συγκέντρωσαν 21,3 δισ. ευρώ.
Οι παλαιότερες επενδύσεις τους στην Ιταλία σχετίζονται με την εταιρεία παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Cerved Group, καθώς και τη φαρμακοβιομηχανία Recordati, ενώ τους τελευταίους μήνες μελετούσαν και πιθανή προσέγγιση της ΤΙΜ.
Τα δε κεφάλαια Advent International, τα οποία συζητούν μια σύμπραξή τους με το CVC, έχουν έως έναν βαθμό αποστασιοποιηθεί, διότι η συναλλαγή είναι περίπλοκη και τα KKR ίσως λάβουν κρατική ενίσχυση, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

Οι αντιδράσεις της Vivendi

Η προσφορά για την απόκτησή της προσκρούει στις αντιδράσεις της μεγαλύτερης μετόχου της, η οποία είναι ο γαλλικός όμιλος Vivendi με μερίδιο της τάξεως του 24%.
Κατά τη δική της εκτίμηση η πρόταση για την ΤΙΜ από τα αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια KKR είναι πολύ χαμηλή.
Πρόκειται για έναν επενδυτικό όμιλο από τους πιο δραστήριους σε παγκόσμια κλίμακα από την αρχή της πανδημίας και μετά και διεκπεραιώνει ένα είδος συλλογικών συμφωνιών, όπου συμμετέχουν πάμπολλες εταιρείες.
Η αρχική πρότασή τους συνίστατο σε 50,5 λεπτά του ευρώ ανά μετοχή της Telecom Italia, αποτιμώντας την εταιρεία στα σχεδόν 10,8 δισ. ευρώ.

H έγκριση από την κυβέρνηση

Πάντως, τα επενδυτικά κεφάλαια CVC και Advent είχαν μέσα στην εβδομάδα δηλώσει πως είναι ανοιχτά να συνεργαστούν με τα ενδιαφερόμενα μέρη και να διαπιστώσουν τρόπους συνδρομής της ΤΙΜ.
Εν κατακλείδι, αξίζει να επισημανθεί, όπως αναφέρει σχετικώς το Bloomberg, πως τα επενδυτικά κεφάλαια KKR φέρεται να έχουν εξασφαλίσει την εύνοια της ιταλικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Mario Draghi, ούτως ώστε να προχωρήσουν στις διαδικασίες για την ΤΙΜ και τη νέα της δομή, στην οποία συμμετοχή θα έχει και το ιταλικό δημόσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης