Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία - La Liga: Deal αξίας 2,7 δισ. ευρώ με την CVC Capital Partners

tags :
Ισπανία - La Liga: Deal αξίας 2,7 δισ. ευρώ με την CVC Capital Partners

Οι ομάδες της La Liga έδωσαν το τελικό «πράσινο φως» για να δοθεί το 10% της επιχείρησης στην ιδιωτική εταιρεία μετοχών CVC Capital Partners

Σε συμφωνία με την ιδιωτική εταιρεία μετοχών CVC Capital Partners αντί 2.7 δισ. ευρώ, για το 10% της επιχείρησης ήρθε η La Liga, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021.
Oι δύο πλευρές ήταν σε συζητήσεις το τελευταίο διάστημα και τελικά κατέληξαν σε συμφωνία, καθώς οι ομάδες της La Liga έδωσαν το τελικό «πράσινο φως» για να δοθεί το 10% της επιχείρησης στην ιδιωτική εταιρεία μετοχών CVC Capital Partners.

Επιδείνωση των οικονομικών δεδομένων

Αυτή η συμφωνία έρχεται μετά το γεγονός ότι οι σύλλογοι στην Ισπανία, όπως και σε άλλες χώρες «επλήγησαν» από την πανδημία με αποτέλεσμα τα οικονομικά τους δεδομένα να χειροτερέψουν.
Το σημαντικό είναι πως η Μπαρτσελόνα θα έχει τη δυνατότητα πλέον να διορθώσει το οικονομικό της στάτους αλλά και να τελειώσει μια και καλή με την υπόθεση ανανέωσης του Lionel Messi.
Οπως εξίσου σημαντική είναι αυτή η συμφωνία και για την Ρεάλ, η οποία επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του Kylian Mbappé και πλέον θα έχει περισσότερες πιθανότητες για να προχωρήσει το «deal».

Θα γεμίσουν τα ταμεία

Οι «μπλαουγκράνα» και οι «μερένγκες» θα δουν μετά από αρκετό καιρό τα ταμεία τους να γεμίζουν με 270 εκατομμύρια ευρώ και 260 εκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα.
Σε γενικές γραμμές οι ομάδες της La Liga θα λάβουν το 15% από τα 2,7 δισ. ευρώ για να κινηθούν με περισσότερη άνεση στο μετεγγραφικό παζάρι.
Η ιδιωτική εταιρεία μετοχών CVC Capital Partners, είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια συζητήσεις με το πρωτάθλημα της Serie A, για να αγοράσει ένα μερίδιο της επιχείρησης που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα ωστόσο δεν βρέθηκε λύση κι έτσι στράφηκε στην Ισπανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης