Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αρχίζει μαζικές εξαγωγές του εμβολίου Sputnik V για τον Covid το 2022

Η Ρωσία αρχίζει μαζικές εξαγωγές του εμβολίου Sputnik V για τον Covid το 2022
Το Sputnik V, ένα εμβόλιο δύο δόσεων με βάση τον ανασυνδυασμένο αδενοϊό με μεσοδιάστημα τριών εβδομάδων μεταξύ τους, βρέθηκε ότι έχει 91,6% αποτελεσματικότητα έναντι του Covid
Σχετικά Άρθρα

Ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού επενδυτικού ταμείου, Kirill Dmitriev, δήλωσε ότι η Ρωσία θα αρχίσει τις εξαγωγές του εμβολίου Sputnik V έναντι του Covid το 2022.
Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), υπεύθυνο για την εμπορία του ρωσικού εμβολίου στο εξωτερικό, προέβη στην ανακοίνωση αφότου ο πρόεδρος Vladimir Putin υπεβλήθη στην ενισχυτική δόση την προηγούμενη εβδομάδα.
Το Sputnik V, ένα εμβόλιο δύο δόσεων με βάση τον ανασυνδυασμένο αδενοϊό με μεσοδιάστημα τριών εβδομάδων μεταξύ τους, βρέθηκε ότι έχει 91,6% αποτελεσματικότητα έναντι του Covid σε ενήλικες άνω των 18 ετών, σύμφωνα με μια μελέτη του Φεβρουαρίου από το ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Οι παρενέργειες και το μονοδοσικό

Από τους 16.427 που συμμετείχαν σε έρευνα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, οι 45 ανέφεραν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες ενώ τρεις πέθαναν, ωστόσο το Lancet κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «κανένας από τους θανάτους δεν θεωρήθηκε ότι σχετίζεται με το εμβόλιο».
Το Sputnik Light, που περιέχει το πρώτο συστατικό του Sputnik V, είναι ένα «εμβόλιο μίας δόσης» με πάνω από 80% αποτελεσματικότητα έναντι της μόλυνσης, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.
Από τις 18 Νοεμβρίου, η Statista υπολόγισε ότι σχεδόν το 36% των Ρώσων έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Ενώ στη Ρωσία έχουν χορηγηθεί 119.759.585 δόσεις εμβολίου έως τις 23 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η διάδοση εμβολίων εξακολουθεί να είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη.
Ενόψει των αυξανόμενων κρουσμάτων Covid τον Οκτώβριο, ο Putin αντιμετώπισε τη διστακτικότητα των εμβολίων προειδοποιώντας για «την ασθένεια και τις σοβαρές συνέπειές της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης