Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο ΕΟΔΥ προέβη σε επανέλεγχο 40.000 δειγμάτων για να ταυτοποιήσει την μετάλλαξη Omicron – Τι βρήκε

Ο ΕΟΔΥ προέβη σε επανέλεγχο 40.000 δειγμάτων για να ταυτοποιήσει την μετάλλαξη Omicron – Τι βρήκε
O ΕΟΔΥ προέβη σε επανέλεγχο 40.000 δειγμάτων για τον εντοπισμό της νέας μετάλλαξης Omicron
Σχετικά Άρθρα

Σε επανέλεγχο, 40.000 δειγμάτων προχώρησε από χθες Παρασκευή μέχρι σήμερα Σάββατο 27/11 ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να δουν αν η παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού, έχει φτάσει στην Ελλάδα.
Οι επιστήμονες του Οργανισμού είναι κατηγορηματικοί ότι ο επανέλεγχος δεν εντόπισε κανένα κρούσμα με την εν λόγω παραλλαγή, η οποία ενδέχεται να διαφεύγει από την ανοσία των εμβολίων, προκαλώντας ανησυχία και φόβο.
Συγκεκριμένα, σε 40.000 δείγματα που έχουν αλληλουχηθεί κατά τον τελευταίο χρόνο από το Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κορωνοϊού και επανεξετάστηκαν χθες, δεν ταυτοποιήθηκε κανένα δείγμα της νέας παραλλαγής Omicron.
«Να δείξουμε ψυχραιμία, να μαζευτούνε όλα τα στοιχεία.
Το ανησυχητικό εν προκειμένω είναι να δούμε εάν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά έναντι αυτής της μετάλλαξης.
Φυσικά έχουμε από τις φαρμακευτικές εταιρείες την ετοιμότητα από ό,τι μας είπανε ότι μέσα σε 90 ημέρες θα μπορούν να παρασκευάσουν, αν χρειαστεί, και εμβόλιο.
Το έδαφος που αναπτύσσονται οι μεταλλάξεις είναι οι ανεμβολίαστοι», ανέφερε νωρίτερα στο Mega o διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Μέτρα ζητούν οι επιστήμονες

«Δεν μπορεί να ελεγχθεί η πανδημία, οι εφημερίες είναι εφημερίες πολέμου.
10 μέρες τα σχολεία να κλείσουν τα γήπεδα χωρίς θεατές, οι μάσκες να μπουν παντού, λοκ ντάουν των ανεμβολίαστων, να κλειστούν στα σπίτια τους, να μπορέσουμε να τους προφυλάξουμε.
Θέλει δραστικά μέτρα», επισήμανε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.
Αλλιώς τα θύματα θα πολλαπλασιάζονται με εκθετικό ρυθμό.
«Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μπορεί και τρεις, θα συνεχίσουμε με αυτό τον αριθμό νεκρών. Ελπίζω να μη δούμε πολλές φορές να ξεπερνάμε τους 100. Μέχρι τα Χριστούγεννα οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τους 20.000», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης