Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Κάντε rapid και με το παραμικρό σύμπτωμα – Πολύ μεγάλη η διασπορά του ιού

Γώγος: Κάντε rapid και με το παραμικρό σύμπτωμα – Πολύ μεγάλη η διασπορά του ιού
Οι ασθενείς με covid παραμένουν παραπάνω στα νοσοκομεία σε αυτό το κύμα είπε ο κ.Γώγος
Σχετικά Άρθρα

Έκκληση στους πολίτες να σπεύδουν να κάνουν rapid test με την εμφάνιση και του παραμικρού συμπτώματος απηύθυνε ο καθηγητής Παθολογίας, Χ. Γώγος, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
«Ο κορωνοϊός μας διαψεύδει συχνά γιατί εμφανίζονται νέα δεδομένα, κυρίως όσον αφορά τη μετάλλαξη Delta.
Η διασπορά και η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγάλη.
Δίνει και λίγο βαρύτερη εικόνα στα περιστατικά και όλο αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα» υπογράμμισε ο κ.Γώγος, τονίζοντας πως σε αυτό το κύμα της πανδημίας, οι άρρωστοι παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στα νοσοκομεία καθώς και ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι νοσούν.
«Υπάρχει αντίστροφη συσχέτιση ανάμεσα στο ποσοστό εμβολιασμού και στους θανάτους σε όλες τις χώρες» είπε ο κ.Γώγος, ο οποίος προέτρεψε τους πολίτες ακόμα και με το παραμικρό σύμπτωμα (π.χ. μπούκωμα, ρινίτιδα) να κάνουν rapid test ή PCR ώστε να υπάρχει έγκαιρη διάγνωση και απομόνωση.
«Αυτό σε συνδυασμό με την χρήση της μάσκας, την αυστηρή τήρηση των μέτρων και την αύξηση των εμβολιασμών θα βοηθήσουν για την καλυτέρευση της υγειονομικής κατάστασης στην Ελλάδα» υποστήριξε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης