Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει κατεύθυνση με στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει κατεύθυνση με στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό και ήπια ανοδικό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Η δική μας αγορά άνοιξε με οριακές απώλειες και μικρό τζίρο, αλλά βελτίωσε λίγο αργότερα την εικόνα της. Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής. Τα καλά αποτελέσματα προσφέρουν στήριξη αλλά η αγορά μας είναι ευάλωτη. Η μεταβλητότητα αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Στο ξεκίνημα υπάρχει ενδιαφέρον για τις μετοχές με καλή κερδοφορία στο εννεάμηνο, εξέλιξη που σταθεροποιεί την αγορά.

EUROBANK: Στην προσυνεδρίαση μπήκε εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στα 0,93 ευρώ, αλλά στην πλευρά των αγοραστών οι εντολές ήταν λίγες. Η μετοχή έδειχνε άνοιγμα στα 0,9050 ευρώ με λιγότερα από 10 χιλ. τεμάχια. Τελικά η μετοχή άνοιξε καλύτερα και με απώλειες 1% περίπου ήτοι κοντά στα 0,93 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα και το ενδιαφέρον εστιάζεται στα τελευταία περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους. Περιμένουμε το σχόλιο της διοίκησης στη σημερινή τηλεδιάσκεψη. Η Eurobank Equities σημειώνει πως οι ταμειακές ροές ήταν εντυπωσιακές για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε στα 378 εκατ. ευρώ από 423 εκατ. ευρώ στο προηγούμενο τρίμηνο. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές με τιμή στόχο τα 15 ευρώ. Ήπια ανοδικά κινείται η μετοχή.

MOTOR OIL: Ισχυρή η πορεία στο τρίτο τρίμηνο με την προσαρμοσμένη κερδοφορία να ωφελείται από τις ιστορικά υψηλές εξαγορές και τα υψηλότερα περιθώρια διύλισης. Σημαντικά τα κέρδη και από την αποτίμηση των αποθεμάτων σημειώνει η Euroxx, ενώ η λειτουργική κερδοφορία επηρεάστηκε από τις ζημιές του κλάδου ενέργειας. Προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα στο ξεκίνημα.

FOURLIS: Καλά και αναμενόμενα τα δικά του αποτελέσματα με τον καθαρό δανεισμό να διαμορφώνεται στα 101 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 8 εκατ. ευρώ από ζημιά 3,1 εκατ. ευρώ στο περσινό εννεάμηνο. Θεωρούμε την αποτίμηση χαμηλή. Ήπια ανοδικά η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

CENERGY: Ανακοίνωσε το έργο που είχε αναφέρει στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη και αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω το συνολικό της ανεκτέλεστο.

AEGEAN AIRLINES: Το τρίτο τρίμηνο έδειξε κέρδη για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας. Τα καθαρά ανήλθαν στα 51,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 28,4 εκατ. ευρώ στο περσινό τρίτο τρίμηνο. Υπάρχουν και μη οργανικά κέρδη λόγω αναδιάρθρωσης του στόλου. Έτσι τα συνολικά κέρδη στο τρίτο τρίμηνο ανέρχονται στα 107,2 εκατ. ευρώ και στο εννεάμηνο στα 28,8 εκατ. ευρώ ή ζημιά 27,1 εκατ. ευρώ αν αφαιρεθεί το έκτακτο κέρδος. Αισιόδοξη η διοίκηση για το 2022. Οριακές απώλειες για τη μετοχή.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έκτακτη γενική συνέλευση στις 14 Δεκεμβρίου για επιστροφή κεφαλαίου 0,17 ευρώ ανά μετοχή.

ATTICA BANK: Ανακοίνωση και από την εισηγμένη για τα… παρατράγουδα στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Όλες στο ίδιο πλαίσιο, δηλαδή ότι φταίει η αναπροσαρμογή της τιμής. Στο -30% ο τίτλος και με ανεκτέλεστα.

AS COMPANY: Μικρή βελτίωση κατέγραψε ο τζίρος αλλά τα EBITDA στο εννεάμηνο είχαν καλύτερη πορεία. Τα κέρδη προ φόρων λόγω και των κερδών από τις επενδύσεις των ταμειακών διαθεσίμων ανήλθαν στα 2,67 εκατ. ευρώ από 1,3 εκατ. ευρώ πέρυσι. Στα 19,5 εκατ. ευρώ ταμείο και επενδύσεις. Τσάμπα η μετοχή τι άλλο να γράψουμε… Στα 2,09 ευρώ και στο +1,95% με όγκο κοντά στις 3 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 27,4 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα και οι επενδύσεις στα 19,5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή η επιχειρηματική δραστηριότητα αποτιμάται 8 εκατ. ευρώ.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Δεν έδειξαν κάτι το ενδιαφέρον τα δικά της αποτελέσματα. Ενισχύθηκε ο τζίρο στο εννεάμηνο στα 1,47 εκατ. ευρώ από 1,16 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και τόκων στις 39 χιλ. ευρώ από ζημία 71 χιλ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός στα 1,18 εκατ. ευρώ με τα ίδια κεφάλαια στα 7,78 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης