Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Φοβούνται νέο lockdown οι επενδυτές – Πίεση σε όλο το ταμπλό

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Φοβούνται νέο lockdown οι επενδυτές – Πίεση σε όλο το ταμπλό
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τόσους μήνες βλέπαμε τις ξένες αγορές να σκαρφαλώνουν σε ιστορικά υψηλά, τις αποτιμήσεις να φουσκώνουν και εμείς παλεύαμε να πιάσουμε τις 900-930 μονάδες. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, αλλά αυτό που εύκολα παρατηρεί πάλι κάποιος είναι, πως στην πτωτική κίνηση των ξένων αγορών, την… τέχνη δεν την ξεχάσαμε. Στις ανόδους αδιαφορούμε, στις πτώσεις υπερβάλλουμε.

Καμία διάθεση για βελτίωση της εικόνας σήμερα, ακόμα και όταν οι ξένες αγορές μείωσαν κάπως τις απώλειες. Εμείς στο -1,81% τελικά και κοντά στο χαμηλό ημέρας. Κάτω από τις 900 μονάδες και συγκεκριμένα στις 894,94 μονάδες με σχετικά καλές συναλλαγές. Πίεσε σχεδόν σε όλα τα βαριά χαρτιά, αλλά και αξιόλογες απώλειες σε μετοχές της περιφέρειας. Μία ανοδική για κάθε 4 πτωτικές η συνολική εικόνα.

Δεν χάνουμε ακόμα τις ελπίδες μας αν και η σημερινή πτώση χαλάει τη βραχυπρόθεσμη τάση. Ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών είναι στις 867 περίπου μονάδες.

ATTICA BANK: Μετά τις χθεσινές… αστειότητες, σήμερα στο -30% και στα 1,2460 ευρώ. Μπαράζ διευκρινίσεων από τις αρμόδιες αρχές, αλλά δε μας λένε το λόγο που έγινε όλη αυτή η στρέβλωση. Καταλαβαίνουμε πως πάνε να το αποδώσουν στην αναπροσαρμογή της τιμής και μάλλον στο ότι κάποιοι δεν κατάλαβαν. Αν αυτό προκύπτει από τη χθεσινή ανάλυση των συναλλαγών, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνήσουμε μαζί τους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Έχουμε μερικά κρίσιμα αποτελέσματα σήμερα, αλλά κυρίως έχουμε αύριο τηλεδιασκέψεις από τις εταιρείες αυτές, ήτοι ΟΠΑΠ, Motor Oil και Fourlis. Νομίζουμε πως αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι θα ειπωθεί από τις διοικήσεις, καθώς ο φόβος για νέο lockdown υπάρχει και πάλι. Ας μην κρυβόμαστε. Η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη και ο αριθμός όσων χάνουν τη ζωή τους καθημερινά τεράστιος.

Ήδη για παράδειγμα οι καταστηματάρχες του ΟΠΑΠ διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους. Το λιανικό εμπόριο είχε τεράστια υποχώρηση στα προηγούμενα lockdown, ενώ και οι πετρελαϊκές έγραψαν μεγάλες ζημιές από τα αποθέματα αλλά και από τον περιορισμό στις μετακινήσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλες απώλειες για την Εθνική Τράπεζα, αλλά από αυτή είδαμε και νέα υψηλά πριν μερικές ημέρες. Η Alpha Bank που δεν έχει κάνει κάποια ανάλογη κίνηση έπεσε 2,68% ενώ η ΕΤΕ 3,78%. Άρα η άποψή μας είναι πως η ΕΤΕ τα πήγε καλύτερα. Πτώση και για την Πειραιώς αλλά και τη Eurobank.

JUMBO: Χθες είχε την αποκοπή του μερίσματος, αλλά σήμερα προφανώς επανέρχονται οι φόβοι για το τζίρο. Ήδη πάντως εδώ και καιρό ο κ.Βακάκης έχει μιλήσει για άλλη μία χαμένη χρονιά. Στα 12,44 ευρώ και στο -3,04%. Εξακολουθούμε να προσεγγίζουμε τη μετοχή με βάση το διάγραμμα, και να μην αποκλείουμε προσέγγιση της μεγάλης στήριξης κοντά στα 11,70 ευρώ.

ΟΤΕ: Η μόνη που ξεχώρισε σήμερα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ανοδικά κατά 1%.

AEGEAN: Μόλις 0,51% χαμηλότερα η μετοχή. Οι αεροπορικές θεωρούμε πως αν υπάρξει κάποιο lockdown, θα δοκιμάσουν και πάλι τις αντοχές τους.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Υπάρχουν βραχυπρόθεσμα κέρδη, ειδικά σε όσους είχαν τοποθετηθεί κοντά στα 1,50 ευρώ όπου γινόταν μεγάλος όγκος και έδειχνε το ταμπλό πως κάτι γίνεται. Και εδώ υπάρχει ο φόβος να επηρεαστεί ο τουρισμός.

EPSILON NET: Πιέστηκε σήμερα λόγω του split. Υπάρχουν και εδώ μεγάλα κέρδη. Με βάση το εννεάμηνο, θεωρούμε άλλες πιο φθηνές.

BYTE: Πιέστηκε και αυτή αν και όχι με ιδιαίτερο όγκο.

ΝΑΚΑΣ: 5.672 τεμάχια συνολικό όγκο δεν τα λες και λίγα για τη συγκεκριμένη μετοχή. Το μέρισμα και η επιστροφή κεφαλαίου, σίγουρα τραβούν κάποιους επενδυτές. Στα 2,32 ευρώ και στο +6,42%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης